Dodon vrea SCOATEREA românilor din toate mecanismele de conducere de la Chişinău

Publicat:

Preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon (prorus), s-a pronunţat pentru schimbarea legislaţiei actuale pentru ca persoanele care deţin funcţii înalte în stat să nu poată deţine cetăţenia alte ţări, menţionând în acest context doar cetăţenia română, în scopul ‘apărării statalităţii moldoveneşti’ pe care o vede ameninţată în primul rând de către România şi Uniunea Europeană, relatează vineri Independent.md, conform agerpres.

Dodon vrea să schimbe legislaţia pentru ca funcţiile înalte în stat să fie ocupate de cetăţeni ai Republicii Moldova, deoarece, spune el, ‘nu poţi avea încredere în cei care au jurat credinţă altei ţări’, adică României.


“Eu insist ca în organele de vârf ale statului să fie doar cetăţeni ai Republicii Moldova. Cum poţi avea încredere într-un ministru, sau într-un deputat, sau într-un membru al Curţii Constituţionale, dacă membrul Curţii Constituţionale (CC) a jurat credinţă, de exemplu, României. Ale cui interese le va realiza acelaşi (Constantin) Tănase, ex-preşedintele CC, unionist, şi care a jurat credinţă României? Sângele lui e de moldovean, însă a jurat credinţă altui stat”, a declarat Igor Dodon într-o ediţie specială la AccentTV.

Citeşte şi: Dodon pune la cale RĂSTURNAREA guvernului de la Chişinău? Se pregătesc mişcări sociale în acest weekend

În acest context, Dodon nu a amintit deloc de înalţii oficiali de la Chişinău cu cetăţenie rusă. El a precizat că, în prezent, juriştii săi lucrează pentru a vedea cum ar putea fi adoptată o asemenea lege.

În campania electorală pentru parlamentarele din noiembrie 2014, dar şi după alegeri, Dodon – care a fost liderului Partidului Socialiştilor înainte de a fi ales preşedinte al republicii în noiembrie 2016 – a afirmat de mai multe ori că deputaţii socialişti care deţin şi cetăţenia română vor renunţa la aceasta.

Până în prezent însă, şase deputaţi socialişti continuă să se bucure de cetăţenia română şi deci şi de calitatea de cetăţean al UE, dar având o poziţie antieuropeană, scrie Independent.md, făcând public numele lor: Alla Dolinţă, Corneliu Furculiţă, Anatolie Labuneţ, Radu Mudreac, Ghenadi Mitriuc şi Adrian Lebedinschi. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia O fetiță de 3 ani din R.Moldova a fost găsită...

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit Grupul farmaceutic american Pfizer va testa în studii clinice o versiune modificată a unui...

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri?

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri? Studiu FTC: Majoritatea aplicațiilor și site-urilor web cu abonament practică...

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk Platforma X, fostă Twitter, a lui Elon Musk...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.