Doi aleşi locali comunişti din Extremul Orient rus cer oprirea ofensivei în Ucraina

Publicat:

Doi aleşi comunişti din regiunea Primorie din Extremul Orient rus au cerut vineri, în cadrul unei şedinţe a adunării locale, oprirea ofensivei din Ucraina, înainte de a fi privaţi de dreptul de vot, relatează France Presse, potrivit agerpres

Este pentru prima dată când o astfel de iniţiativă este lansată de aleşi ai Partidului Comunist, formaţiune ce susţine asaltul lansat la ordinul preşedintelui Vladimir Putin la 24 februarie.


Citește și : Putin vrea să restaureze imperiul rus şi războiul ar putea să nu se încheie în 2022

În cadrul acestei reuniuni, deputatul Leonid Vasiukevici, aparţinând Partidului Comunist din Federaţia Rusă (KPRF), s-a ridicat şi a citit un mesaj adresat preşedintelui Vladimir Putin, în ciuda mai multor încercări ale altor aleşi şi guvernatorului regiunii, de asemenea prezent la şedinţă, de a-l face să tacă.

“În urmă cu câteva zile, la o reuniune a adunării legislative din Primorski Krai, au fost adoptate măsuri de sprijinire a familiilor soldaţilor care au murit în timpul operaţiunii militare”, a declarat el, potrivit înregistrării video a şedinţei postate pe contul de YouTube al adunării.

“Înţelegem că, dacă ţara noastră nu opreşte operaţiunea de război, vor fi tot mai mulţi orfani. În timpul operaţiunii militare oamenii ajung invalizi. Este vorba de tineri care ar putea avea contribuţii majore în ţara noastră”, a adăugat el.

“Cerem retragerea imediată a trupelor ruse”, a încheiat el, adunând câteva aplauze.

Guvernatorul regiunii, Oleg Kojemiako, a cerut apoi ca Vasiukevici şi un alt deputat comunist, Ghenadi Şulga, care l-a susţinut pe acesta după discursul său, să fie lipsiţi de cuvânt, acuzându-i că “discreditează armata rusă (…) care luptă împotriva nazismului’, potrivit înregistrării de asemenea postate online de ziarul Kommersant.

Citește și : Armele au devenit cauza principală de deces în rândul tinerilor americani

Aceşti doi deputaţi au fost apoi lipsiţi de dreptul de vot de către adunare pentru întreaga zi, cu 27 de voturi pentru şi 5 împotrivă. Şeful grupului comunist din această adunare, Anatoli Dolgaciov, şi-a denunţat apoi colegii şi a promis “măsurile cele mai ferme” împotriva lor.

Autorităţile ruse şi-au sporit puternic presiunea şi arsenalul juridic, ce permite acum pedepsirea cu amenzi mari sau cu închisoarea a oricărei persoane găsite vinovate că a “discreditat” armata sau a publicat “informaţii false” despre acest subiect, aminteşte AFP.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Ucraina nu poate să oprească avansarea trupelor ruse. Zelenski dă vina pe Occident

Ucraina nu poate să oprească avansarea trupelor ruse. Zelenski dă vina pe Occident În ciuda înțelegerilor de securitate și ale pachetelor de ajutor militar promise...

Ucraina are nevoie de mai mult ajutor pentru a câștiga războiul, nu doar de cuvinte de sprijin din partea Occidentului (Washington Post)

Ucraina are nevoie de mai mult ajutor pentru a câștiga războiul, nu doar de cuvinte de sprijin din partea Occidentului (Washington Post) Săptămâna viitoare, la...

Detalii interne privind inteligența artificială ale OpenAI au fost furate înntr-un atac cibernetic în 2023 (NYT)

Detalii interne privind inteligența artificială ale OpenAI au fost furate înntr-un atac cibernetic în 2023 (NYT) Un hacker a avut acces la sistemele interne de...

Drone ucrainene au incendiat două depozite de combustibil din sudul Rusiei

Drone ucrainene au incendiat două depozite de combustibil din sudul Rusiei Drone ucrainene au atacat şi au incendiat două depozite de combustibil în noaptea de...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.