Doi aleşi republicani cer FBI un document al cărui conţinut l-ar viza pe Joe Biden

Publicat:

Doi aleşi republicani din Congresul SUA au cerut miercuri Biroului Federal de Investigaţii (FBI) să prezinte un document despre al cărui conţinut afirmă că ar ‘prezenta o presupusă schemă infracţională’ implicându-i pe Joe Biden şi un cetăţean străin, fără însă a face acuzaţii specifice la adresa preşedintelui american, relatează France Presse, potrivit agerpres.

Documentul, datând din iunie 2020, prezintă informaţii ale unui avertizor de securitate cu privire la Joe Biden, de pe vremea când acesta era vicepreşedinte, şi un cetăţean străin, ‘despre bani în schimbul unor decizii politice’, susţin senatorul Chuck Grassley şi influentul preşedinte al unei comisii de anchetă parlamentară, James Comer, într-o scrisoare adresată poliţiei federale americane.


Citeşte şi: Între terorism și înscenare: reacții politice după incidentul procurorului general bulgar – Black News

Cei doi aleşi republicani din Camera Reprezentanţilor, care au fost criticaţi în trecut pentru anchete oneroase, fără temei, care vizau înalţi responsabili democraţi, au dat FBI termen de o săptămână pentru a le transmite orice informaţie pertinentă.

‘S-a spus că documentul conţine o descriere precisă a modului în care presupusa schemă infracţională a fost utilizată, precum şi obiectivul său’, îi scriu cei doi directorului FBI, Christopher Wray, precum şi superiorului său ierarhic, ministrului justiţiei Merrick Garland.

După mai multe anchete ale republicanilor împotriva anturajului lui Joe Biden, citaţia de miercuri este prima care îl menţionează direct pe preşedintele american în exerciţiu.

‘Poporul american are nevoie să ştie dacă preşedintele Biden a vândut Statele Unite ale Americii pentru a face bani’, a declarat James Comer într-un comunicat, fără să ofere detalii cu privire la actele care ar putea fi potenţial reproşate preşedintelui democrat.

Casa Albă a reacţionat calificând ancheta drept un nou exemplu de tentativă a republicanilor de a-l ţinti pe preşedinte în scopuri politicianiste.

‘De peste cinci ani, republicanii din Congres lansează atacuri nefondate şi motivate politic fără a oferi dovezi’, a declarat Ian Sams, un purtător de cuvânt al lui Joe Biden.

‘Ei preferă să recurgă la insinuări’, a adăugat el, lăudând transparenţa situaţiei financiare a preşedintelui.

Republicanii din Camera Reprezentanţilor şi-au anunţat de mai demult intenţia de a inversa situaţia după ani de anchete penale şi civile la adresa lui Donald Trump.

Citeşte şi: Zelenski: Nu l-am atacat pe Putin. Îl lăsăm tribunalului – Black News

În special a fost lansată o anchetă asupra retragerii haotice din Afganistan în 2021 sub preşedinţia lui Joe Biden, notează AFP.

Pentru democraţi, aceste anchete au ca scop să submineze presupusele abateri ilicite ale lui Donald Trump în timpul preşedinţiei sale între 2017 şi 2021, notează AFP.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Maia Sandu a fost la „Hora Sânzienelor”

Maia Sandu a fost la „Hora Sânzienelor” Președinta Maia Sandu a vizitat orașul Telenești, unde a avut loc Festivalul „Hora Sânzienelor”.   „Am cunoscut meșteri populari, colective...

Serviciul Vamal raportează încasări de peste 745,9 milioane de lei

Serviciul Vamal raportează încasări de peste 745,9 milioane de lei Serviciul Vamal raportează încasări de peste 745,9 milioane de lei la bugetul de stat timp...

VIDEO// Primarul de Taraclia interzis în România

VIDEO// Primarul de Taraclia interzis în România Primarul de Taraclia, Veaceslav Lupov,  a fost interzis în România. Cel puțin așa susține funcționarul, care a relatat...

Moldovenii trimit tot mai puțini bani acasă

Moldovenii trimit tot mai puțini bani acasă Remiterile personale primite de rezidenții Republicii Moldova în trimestrul I 2024 au scăzut cu 6,5% comparativ cu aceeași...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.