X

Doi alpinişti francezi, căutaţi în zona vulcanului andin Ojos del Salado

Salvatorii argentinieni au continuat luni căutarea a doi alpinişti francezi care s-ar afla în dificultate ca urmare a condiţiilor meteorologice nefavorabile din zona vulcanului andin Ojos del Salado, ce se înalţă până la 6.891 de metri deasupra nivelului mării, a anunţat poliţia, informează agenţia AFP, potrivit agerpres.  

Alpiniştii au trimis în timpul ascensiunii un semnal de pericol prin satelit, iar o echipă de salvatori montani a pornit duminică după-amiază în căutarea lor.

Citește și : Anthony Fauci asigură că penuria de teste care se înregistrează în SUA va fi rezolvată în scurt timp

Ajutoarele ajunseseră duminică seara la o altitudine de circa 5.500 de metri, unde au înfiinţat o tabără temporară, înainte de reluarea căutărilor la primele ore ale zilei de luni.

Căutările urmau să fie reluate pe fondul “condiţiilor meteo dificile, cu ploi abundente şi furtuni cu grindină la mare înălţime”, potrivit unui comunicat al poliţiei din provincia Catamarca (nord-vest) emis în noaptea de duminică spre luni.

Salvatorii au reuşit să afle, de asemenea, că grupul de alpinişti francezi a fost alcătuit iniţial din trei bărbaţi, dintre care unul s-a întors din drum din cauza problemelor de aclimatizare la mare altitudine, în timp ce ceilalţi doi şi-au continuat ascensiunea. Alpinistul care a coborât are o “stare bună de sănătate”, a indicat poliţia.

Citește și :Putin nu a precizat cum va reacţiona Rusia în cazul în care garanţiile de securitate solicitate nu vor fi acordate

Potrivit presei locale, alpiniştii francezi au sosit săptămâna trecută la Fiambala, la 1.357 km nord-vest de Buenos Aires.

Alpiniştii intenţionau să escaladeze vârful înzăpezit Ojos de Salado, considerat cel mai înalt vulcan din lume, la graniţa dintre Chile şi Argentina, urmând traseul Quebrada de Quemadito, care necesită cel puţin zece zile de drumeţie.

Tags: Buenos AiresCatamarcaFiambalaOjos del Salado
Categorii: Știrile zilei