X

Doi alpinişti spanioli au fost salvaţi în Franţa, în masivul Mont-Blanc

Doi alpinişti spanioli au fost salvaţi în Franţa, în masivul Mont-Blanc (departamentul Haute-Savoie), unul dintre cei doi având picioarele fracturate în urma unei căderi pe versantul nordic, au anunţat duminică surse din cadrul prefecturii acestui departament francez, potrivit AFP, scrie agerpres

Cei doi spanioli, militari în permisie, escaladau versantul nordic al Les Droites când unul dintre aceştia s-a desprins din cordelină, iar în urma căderii şi-a fracturat picioarele, a precizat aceeaşi sursă.

Citește și :  58 de morţi şi 12 răniţi în urma unor violențe la o închisoare din Ecuador

Cei doi alpinişti, rămaşi blocaţi la o altitudine cuprinsă între 3.000 şi 3.500 de metri, au fost salvaţi în cursul serii de sâmbătă de nouă membri ai Plutonului de Jandarmerie Montană (PGHM). Aceştia au fost nevoiţi să rămână la faţa locului alături de spanioli, din cauza condiţiilor meteo defavorabile unui transfer cu elicopterul.

Duminică, la aproximativ ora 1:00 AM, elicopterul a reuşit în cele din urmă să transporte rănitul alături de un medic, iar mai târziu în cursul dimineţii, restul echipajului.

Rănitul, spitalizat de urgenţă, a suferit o fractură de femur, dar care nu îi pune viaţa în pericol, a precizat prefectura.

Citește și : Copii mai mici de 12 ani vor fi vaccinaţi împotriva covid-19 la Viena, în cadrul unui proiect pilot

Tags: frantaHaute-SavoieMont BlancPGHM
Categorii: Diaspora