Doi angajaţi ai ONG-ului ‘Save the Children’ au fost ucişi în Myanmar (FOTO)

Publicat:

Organizaţia nonguvernamentală Save the Children a confirmat marţi moartea a doi dintre angajaţii săi, care au fost daţi dispăruţi după descoperirea unor rămăşiţe calcinate a cel puţin 35 de persoane în estul Myanmarului, sâmbătă, informează AFP, potrivit agerpres.

“Cu profundă tristeţe confirmăm astăzi că doi membri ai unor echipe ale Save the Children erau printre cele cel puţin 35 de persoane, printre care femei şi copii, care a fost ucise vineri, 24 decembrie, într-un atac comis de militari birmani în statul Kayah”, a anunţat ONG-ul într-un comunicat.


Citeşte şi: Talibanii avertizează că nu mai vor niciun amestec străin în Afganistan – Black News

Rămăşiţele a circa 35 de persoane, printre care femei şi copii, au fost descoperite calcinate în vehicule sâmbătă, în Myanmar, potrivit unui responsabil al rebelilor şi unei organizaţii nonguvernamentale locale, care au acuzat junta militară că i-a omorât pe aceşti oameni.

Sâmbătă, fotografii au fost difuzate pe mass-media sociale, în care se puteau vedea două camioane şi un autoturism incendiate pe un drum din cantonul Hpruso, în statul Kayah (est), cu trupuri în interior.

Un responsabil al rebeliunii, Forţele de Apărare a Poporului (PDF), care se opune juntei militare aflate la putere a declarat că nişte combatanţi ai săi au descoperit vehiculele dimineaţa.

Citeşte şi: Poşta din St. Nikolaus a răspuns unui număr record de scrisori trimise lui Moş Crăciun – Black News

Un purtător de cuvânt al juntei a afirmat că au izbucnit confruntări la Hpruso vineri, după ce soldaţi au încercat să oprească şapte maşini ce conduceau “în mod suspect”. Ei au ucis un anumit număr de persoane în aceste violenţe.

Myanmar este cufundată în haos după puciul din 1 februarie care a pus capăt unei tranziţii democratice de zece ani. În decurs de zece luni, peste 1.300 de civili au fost ucişi, potrivit unui ONG local, Asociaţia de Asistenţă pentru Deţinuţii Politici, care raportează cazuri de tortură şi de execuţii extrajudiciare.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Aeroportul din Chișinău ar putea fi inclus în lista bunurilor care nu pot fi privatizate. Vot pozitiv în Guvern

Aeroportul din Chișinău ar putea fi inclus în lista bunurilor care nu pot fi privatizate. Vot pozitiv în Guvern Aeroportul Internațional Chișinău ar putea fi...

Un asteroid se apropie de Pământ: Călătorește cu peste 40.000 de mile pe oră

Un asteroid se apropie de Pământ: Călătorește cu peste 40.000 de mile pe oră Un asteroid care călătorește cu peste 40.000 de mile pe oră...

Transnistria ar putea rămâne fără metan începând cu anul 2025

Transnistria ar putea rămâne fără metan începând cu anul 2025 Începând cu anul 2025, Ucraina va sista tranzitul de gaz rusesc pe teritoriul său, ceea...

VIDEO – Momentul în care spitalul de copii din Kiev e lovit de o rachetă

VIDEO - Momentul în care spitalul de copii din Kiev e lovit de o rachetă Rusia a atacat luni puternic capitala Ucrainei, Kievul, fiind lovit...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.