Doi angajaţi umanitari străini au fost ucişi într-un atac cu rachete în Ucraina

Publicat:

Doi lucrători umanitari străini, din Spania şi Canada, au fost ucişi în estul Ucrainei, în urma unui bombardament care a lovit maşina în care se afla o echipă de patru persoane care lucra cu un ONG ucrainean, relatează Reuters şi Associated Press.

Cei patru voluntari de la ONG-ul Road to Relief, care ajută la evacuarea răniţilor din zonele de pe front, au rămas blocaţi în dubă în momentul în care aceasta s-a răsturnat şi a luat foc după ce a fost lovită de obuze în apropiere de oraşul Ceasiv Iar, a precizat organizaţia pe pagina sa de Instagram.


Citește și : Starea de urgență ar putea fi pusă pe pauză în toamnă

Road to Relief a precizat că cetăţeanul canadian Anthony Ihnat a murit în urma atacului, în timp ce voluntarul medical german Ruben Mawick şi voluntarul suedez Johan Mathias Thyr au fost grav răniţi.

Road to Relief a adăugat că nu a putut da de urma celui de-al patrulea pasager al dubei, Emma Igual, o cetăţeană spaniolă care era directoarea organizaţiei.

Câteva ore mai târziu, ministrul spaniol de externe interimar José Manuel Albares a declarat presei spaniole că autorităţile de la Madrid au primit “confirmarea verbală” a morţii lui Igual, în vârstă de 32 de ani.

Citeşte şi: O altă durere de cap pentru autorităţi: Capacitatea redusă a gazoductului transbalcanic

“Din nefericire, pot confirma că o rachetă a lovit vehiculul cu care se deplasa această lucrătoare spaniolă care lucra pentru un ONG umanitar în Ucraina. Avem confirmarea verbală a morţii ei”, a declarat Albares, dar nu a dat numele lucrătoarei umanitare.

Voluntarii mergeau să evalueze nevoile civililor de la periferia oraşului Bahmut, a precizat Road to Relief.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Ucraina a lansat un nou timbru poştal pentru a-şi susţine sportivii olimpici

Ucraina a lansat un nou timbru poştal pentru a-şi susţine sportivii olimpici Ucraina a lansat un nou timbru poştal pentru a-şi susţine sportivii olimpici, în...

O fostă deputată naţionalistă ucraineană, împuşcată mortal la Liov

O fostă deputată naţionalistă ucraineană, împuşcată mortal la Liov Irina Farion, fostă parlamentară naţionalistă ucraineană cunoscută pentru poziţiile sale împotriva Rusiei, a fost împuşcată în...

Fondurile de pensii americane îl ajută pe Putin să îşi atingă obiectivele în domeniul gazelor

Fondurile de pensii americane îl ajută pe Putin să îşi atingă obiectivele în domeniul gazelor Rusia trebuie să îşi majoreze exporturile de gaze lichefiate pentru...

Trump confirmă că a vorbit cu Zelenski și că i-a promis că „va pune capăt războiului” din Ucraina

Trump confirmă că a vorbit cu Zelenski și că i-a promis că „va pune capăt războiului” din Ucraina Fostul preşedinte al SUA Donald Trump a...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.