X

Doi ani pentru construcţia ansamblului de poduri peste Prut, la Ungheni. Contractul a fost semnat

Doi ani pentru construcţia ansamblului de poduri peste Prut, la Ungheni. Contractul a fost semnat

Contractul pentru construcţia ansamblului de poduri peste Prut, la Ungheni, a fost semnat vineri, iar antreprenorul Ness Proiect Europe are la dispoziţie aproape 152 milioane de lei şi 24 de luni pentru realizarea acestui obiectiv, a anunţat directorul general al Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), Cristian Pistol, pe pagina sa de Facebook.

„A fost semnat astăzi contractul pentru construcţia ansamblului de poduri peste Prut, la Ungheni! Antreprenorul (Ness Proiect Europe SRL) are la dispoziţie 151,68 milioane de lei (fără TVA) şi 24 de luni (6 luni proiectare şi 18 luni execuţie) pentru construcţia acestui obiectiv”, a notat Pistol, transmite Agerpres.

Citește și: Aproape 46% dintre moldoveni vor modificarea Constituţiei pentru aderarea la UE (sondaj)

Ansamblul de poduri care va face legătura între România (judeţul Iaşi) şi Republica Moldova (Raionul Ungheni) este format din două poduri paralele cu tablier mixt oţel-beton şi grindă continuă (un pod pentru fiecare sens de circulaţie).

Cel mai lung dintre cele două poduri va avea aproximativ 260 metri.

Citește și: Preşedintele Comitetului militar al NATO: Ucraina are dreptul legal şi militar de a lovi adânc în interiorul Rusiei pentru a obţine un avantaj de luptă

Pe teritoriul României, ansamblul de poduri va fi construit in continuarea A8 (autostrada Târgu Mureş – Iaşi – Ungheni), a adăugat şeful CNAIR.

Contractul este finanţat prin Mecanismul pentru Interconectarea Europei (CEF).

Tags: prutungheni
Politică