Doi astronauţi saudiţi vor zbura spre Staţia Spaţială Internaţională pe 8 mai

Publicat:

O misiune privată din care fac parte doi astronauţi saudiţi, printre care, pentru prima dată, o femeie saudită, va decola din Florida pe 8 mai cu destinaţia Staţia Spaţială Internaţională (ISS), au anunţat joi oficiali din cadrul Axiom Space şi NASA, potrivit AFP şi agerpres.

Rayana Barnawi, o cercetătoare care lucrează în domeniul cancerului de sân, va deveni prima femeie saudită care va călători în spaţiu. Ea va fi însoţită de Ali Al-Qarni, un pilot de vânătoare.


Citeşte şi: Ucraina a devenit un cartof fierbinte pentru România – Black News

La bordul rachetei se vor mai afla Peggy Whitson, o fostă astronaută NASA care a fost deja de trei ori pe ISS, şi John Shoffner, un antreprenor american, care va fi pilotul.

Misiunea, denumită Axiom Mission 2 (Ax-2), este programată să decoleze la bordul unei rachete Falcon 9 a SpaceX la ora 22:43 pe 8 mai (02:43 GMT pe 9 mai) de la Centrul Spaţial Kennedy din Cape Canaveral, Florida.

Aceştia vor folosi o capsulă SpaceX Dragon pentru a ajunge la Staţia Spaţială Internaţională, unde vor petrece zece zile.

Este cea de-a doua misiune către ISS organizată de Axiom Space, o companie americană.

O primă misiune, Ax-1, a transportat trei oameni de afaceri şi un fost astronaut pentru a petrece două săptămâni pe Staţia Spaţială Internaţională în aprilie 2022.

Această a doua misiune, care include şi o femeie saudită, face parte din strategia regatului ultraconservator de a-şi îmbunătăţi imaginea, însă nu este prima expediţie de acest fel pentru acest stat bogat în petrol.

Citeşte şi: O furtună de gheaţă a făcut ravagii în Canada: Doi oameni au murit şi pagubele materiale sunt majore – Black News

În 1985, prinţul saudit Sultan bin Salman a participat la o misiune americană.

Emiratele Arabe Unite au participat, de asemenea, la misiuni spaţiale. Luna trecută, astronautul din Emirate Sultan Al Neyadi s-a alăturat ISS pentru o şedere de şase luni.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Boeing a ajuns la un acord cu justiţia americană în dosarul prăbuşirii avionului 737 Max

Boeing a ajuns la un acord cu justiţia americană în dosarul prăbuşirii avionului 737 Max Boeing a ajuns la un acord cu Departamentul american al...

Viceprim-ministrul Popșoi condamnă ororile rușilor în Ucraina

Viceprim-ministrul Popșoi condamnă ororile rușilor în Ucraina Viceprim-ministrul și ministrul Afacerilor Externe,  Mihai Popșoi, a condamnat cu fermitate atacul rusesc asupra orașelor ucrainene. Citește și: Precizăm că,...

Percheziții la Drochia. Polițiștii au căutat țigări, dar au găsit și arme

Percheziții la Drochia. Polițiștii au căutat țigări, dar au găsit și arme Oamenii legii au descins cu percheziții la domiciliile a cinci persoane și câteva...

Elveţianul care şi-a ucis soţia moldoveancă va fi trimis în spatele gratiilor

Elveţianul care şi-a ucis soţia moldoveancă va fi trimis în spatele gratiilor Elvețian de origine turcă care acum doi ani și-a ucis cu deosebită cruzime...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.