X

Doi bărbaţi au fost electrocutaţi în parcul lui Şor din Găgăuzia

Doi bărbaţi au fost electrocutaţi în parcul lui Şor din Găgăuzia

Doi bărbați de 34 și 36 de ani au fost electrocutați în timp ce efectuau lucrări la o rețea electrică. Incidentul s-a produs luni, 23 septembrie, în parcul de distracții „GagauziyaLand”, finanțat de oligarhul Ilan Șor.

„(…) Ambii au fost transportați de urgență la spital de către echipajul medical. La moment, persoana de 34 de ani se află în reanimare, iar celei de-a doua i se acordă ajutor medical.

Citeşte şi: Trump NU va mai candida în 2028 dacă va pierde alegerile din noiembrie – Stiripesurse.md

La locul unde s-a produs incidentul se află grupa de documentare, pentru a stabili toate circumstanțele”, anunță Poliția R. Moldova.

Doi bărbaţi au fost electrocutaţi în parcul lui Şor din Găgăuzia

Pe 26 august 2024 un alt incident s-a produs pe teritoriul parcului de distracții „GagauziyaLand”. O fetiță de 10 ani s-a ales cu fractură dublă la picior în timp ce se juca la unul dintre terenurile amplasate pe teritoriul parcului. După mai multe examinări la Spitalul din Comrat, copila a fost transportată de urgență la Chișinău pentru îngrijiri medicale.

Conform Inspectoratului General al Poliției (IGP|), pe acest caz a fost pornit un proces penal în baza articolului 157 din Codul Penal „vătămarea gravă ori medie a integrității corporale sau a sănătății cauzată prin imprudență”, în cadrul căruia urmează sa fie stabilite toate circumstanțele, dar și pedepsite persoanele vinovate de traumele produse copilului.

La începutul lunii august, parcul „GagauziyaLand” promis de bașcana Găgăuziei Evghenia Guțul, a cărui construcție este finanțată de fugarul Ilan Șor, condamnat într-un dosar din Frauda bancară, a anunțat că își deschide porțile pe 18 august, deși, cu câteva luni în urmă, conducerea autonomiei găgăuze acuza Guvernul și Preșidenția că ar pune piedici în calea construcție acestuia.

Tags: electrocutațiEvghenia GuţulGagauziyaLandIlan Şor
Social