X

Doi bărbați sunt acuzaţi de proxenetism și exploatarea sexuală a două femei

Doi bărbați sunt acuzaţi de proxenetism și exploatarea sexuală a două femei

Doi bărbați din Ceadîr-Lunga sunt trimiși pe banca acuzaților, fiind bănuiți de proxenetism și exploatarea sexuală a două femei în orașul Himchi din Rusia, în perioada anilor 2012-2016, anunță Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS).

Potrivit Codului penal, exploatarea sexuală comisă în aceste împrejurări se pedepsește cu închisoarea de la 7 la 15 ani.

Citeşte şi: Partidul Republican îl nominalizează oficial pe Trump drept candidatul său la preşedinţie – Stiripesurse.md

La revenirea din Rusia în Moldova, în 2020 și 2023, învinuiții cu vârsta de 33 ani, au fost audiați de procurorii PCCOCS.

Doi bărbați sunt acuzaţi de proxenetism și exploatarea sexuală a două femei

„Prima din victime, a fost recrutată de către unul din inculpați în 2012, atunci când avea vârsta de 26 de ani. Acesta-i promisese lucru bine plătit, în calitate de vânzătoare la peronul gării din Himchi, iar în acest scop „a ajutat-o” prin perfectarea pașaportului și cumpărarea tichetului la autocar. Sosită acolo, însă, acesta a adăpostit-o într-un apartament, i-a sechestrat pașaportul și a impus-o să presteze servicii sexuale, până în anul 2014, iar banii și i-a însușit. Prin urmare, aceasta solicită un prejudiciu de 200 de mii de ruble.În 2015, aceasta a fost convinsă de către al doilea bărbat trimis în judecată ca să practice prostituția pentru clienții identificați de către dânsul (până în anul 2016), fără ca să-i dea banii primiți de la clienți. Prin urmare, în privința acesteia, al doilea inculpat este învinuit pentru proxenetism, care se pedepsește cu închisoare de la 4 la 7 ani”, precizează PCCOCS.

Potrivit procurorilor PCCOCS, a doua victimă, în 2012 avea copil de un an. Inculpații au profitat de situația ei financiară precară, au recrutat-o în scopul traficării sexuale, iar unul din ei a transportat-o cu mașina la Moscova. Apoi, aceștia au adăpostit-o într-un apartament din orașul Himchi, i-au sechestrat pașaportul și au impus-o să presteze servicii sexuale, timp în care copilul era lăsat în grija altei persoane. Aceasta a prestat servicii sexuale, contra sumelor de 8000-11000 ruble/noapte, până în anul 2016, iar banii și i-au însușit inculpații. Victima solicită și un prejudiciu de 6000 de dolari.

Tags: Ceadîr-LungaHimchiProcuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale (PCCOCS)proxenetismrusia
Social