Doi britanici, condamnaţi pentru apartenenţă la o organizaţie neonazistă interzisă

Publicat:

Doi britanici au fost întemniţaţi miercuri după ce au fost condamnaţi pentru apartenenţă la o organizaţie interzisă care propovăduieşte supremaţia rasei albe, la capătul unui proces judiciar în care un alt inculpat a pledat vinovat la acuzaţia de tentativă de asasinare a unui membru al parlamentului de la Londra, transmite Reuters, potrivit agerpres.

Christopher Lythgoe (32 de ani) şi Matthew Hankinson (24 de ani) au fost găsiţi vinovaţi de tribunalul Old Bailey din Londra pentru apartenenţă la Acţiunea Naţională, o organizaţie neonazistă care susţine că un război pe motive rasiale este iminent.


Citește și : Turcia îl menține în arest preventiv pe pastorul american Andrew Brunson, judecat de ”terorism”

Organizaţia Acţiunea Naţională a fost interzisă în 2016 după ce a salutat uciderea deputatei laburiste Jo Cox de către un neonazist.

La începutul procesului în instanţă, acuzatul Jack Renshaw (23 de ani) a recunoscut că a cumpărat o macetă în vederea uciderii unei alte membre a Partidului Laburist, Rosie Cooper, şi că a ameninţat cu moartea o femeie poliţist.

Procurorii susţin că obiectivul Acţiunii Naţionale, care a fost creată în anul 2013, este de a porni un război pe motive de rasă. Organizaţia a declarat că doreşte să elibereze Marea Britanie de sub controlul evreilor.

Lythgoe s-a autointitulat lider al Acţiunii Naţionale, iar instanţa a aflat că el a continuat să menţină activă gruparea chiar şi după interzicerea sa. El a fost condamnat la opt ani de închisoare, iar Hankinson la şase ani de închisoare.

Citește și : Grecia va primi înapoi pe teritoriul său 1500 de solicitanţi de azil din Germania

Judecătorii nu au putut decide dacă Renshaw a fost membru al Acţiunii Naţionale şi au clasat cazul unui alt suspect pentru aceeaşi acuzaţie.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Patrick Turner, numit reprezentant al NATO în Ucraina

Patrick Turner, numit reprezentant al NATO în Ucraina Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a anunţat miercuri numirea britanicului Patrick Turner în calitate de reprezentant...

Peste 50 de milioane de euro vor fi investiți pentru reabilitarea energetică a circa 50 de școli

Peste 50 de milioane de euro vor fi investiți pentru reabilitarea energetică a circa 50 de școli Peste 50 de milioane de euro vor fi...

Putin cere controlarea minării de criptomonede, ca urmare a consumului ridicat de electricitate

Putin cere controlarea minării de criptomonede, ca urmare a consumului ridicat de electricitate Preşedintele rus Vladimir Putin a avertizat miercuri asupra "creşterii necontrolate" a consumului...

Siegfried Mureșan: Parlamentul European solicită sprijin pentru R. Moldova în procesul de aderare

Siegfried Mureșan: Parlamentul European solicită sprijin pentru R. Moldova în procesul de aderare Parlamentul European a adoptat astăzi, cu largă majoritate, o rezoluție „prin care...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.