Doi cetăţeni ruşi care au fugit de mobilizare pot cere statutul de refugiat în Coreea de Sud

Publicat:

Un tribunal sud-coreean a acordat pentru doi cetăţeni ruşi, blocaţi timp de mai multe luni într-un aeroport, dreptul de a solicita oficial statutul de refugiat, autorizând-le astfel intrarea în ţara est-asiatică, transmite marţi AFP, potrivit agerpres.

Începând din octombrie anul trecut, cei doi bărbaţi ruşi trăiesc blocaţi în interiorul aeroportului internaţional Incheon, după ce au fugit din Rusia pentru a refuza să lupte contra Ucrainei.


Citeşte şi: Doi oameni au fost salvaţi după aproape 198 de ore de la seismul catastrofal din Turcia – Black News

Ei au ajuns în Coreea de Sud în speranţa că vor obţine azil în această ţară, dar cererea lor a fost respinsă de autorităţile de la Seul: evitarea mobilizării în cadrul unei armate nu constituie un motiv îndreptăţit pentru a obţine statutul de refugiat în Coreea de Sud, unde orice bărbat apt trebuie să efectueze 18 luni de serviciu militar obligatoriu.

Acest refuz i-a determinat pe cei doi cetăţeni ruşi să se adreseze justiţiei, rămânând între timp blocaţi timp de câteva luni în zona de tranzit a aeroportului Incheon.

”Salutăm decizia tribunalului”, a declarat avocatul Lee Jong-chan, care îi reprezintă pe cei doi bărbaţi ruşi, precum şi pe un al treilea a cărui cerere a fost respinsă.

”Ei au venit aici pentru a evita să ucidă persoane nevinovate şi să fie ucişi într-un război iniţiat de ţara lor de origine. A fost nevoie de patru luni pentru a obţine dreptul de a cere statutul de refugiat”, a adăugat avocatul.

Citeşte şi: Şefa diplomaţiei germane îşi continuă în Suedia turneul scandinav – Black News

Cei doi bărbaţi ruşi pot totuşi părăsi aeroportul şi se pot instala în Coreea de Sud în timpul procedurii de obţinere a statutului de refugiat, care poate dura şi câţiva ani.

Al treilea cetăţean rus are dreptul de a contesta în apel decizia din cazul său, dar între timp va trebui să rămână în zona de tranzit a aeroportului Incheon. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Grecia limitează munca în aer liber în contextul caniculei

Grecia limitează munca în aer liber în contextul caniculei Grecia a ordonat unor companii să nu le permită angajaţilor să lucreze în aer liber la...

Reședința lui Putin din Valdai devine o fortăreață – Liderul de la Kremlin este protejat de cel puțin șapte sisteme de apărare antiaeriană

Reședința lui Putin din Valdai devine o fortăreață - Liderul de la Kremlin este protejat de cel puțin șapte sisteme de apărare antiaeriană Un alt...

Depozitul ascuns în munți care poate salva lumea. Unde a fost construit și ce se află în interiorul mastodontului

Depozitul ascuns în munți care poate salva lumea. Unde a fost construit și ce se află în interiorul mastodontului Un depozit ascuns în munți, într-un...

Televiziunea rusă de stat amenință cu atacarea Bucureștiului: ‘Dușmanul nostru se află în altă parte’

Televiziunea rusă de stat amenință cu atacarea Bucureștiului: 'Dușmanul nostru se află în altă parte' Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, afirmă miercuri că televiziunea rusă de...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.