Doi cetăţeni turci sunt acuzaţi de trafic de droguri în Bulgaria

Publicat:

Autorităţile bulgare au confiscat cel puţin 400 kg de heroină din Iran, ascunsă în plăci de marmură, acuzând doi cetăţeni turci de trafic de droguri, informează Reuters, citând anunţul făcut luni de un procuror de rang superior, transmite şi agerpres.

Drogurile au ajuns în portul Varna de la Marea Neagră în patru containere înainte de a fi duse la un depozit din oraşul Sliven (sud), a declarat Valentina Madjarova, şefa parchetului specializat.


“Vorbim despre un canal de trafic de heroină de origine iraniană destinată distribuirii în continuare către Europa de Vest”, a declarat ea reporterilor.

Fiecare placă conţinea între 3 kg şi 4 kg de heroină de înaltă calitate ascunsă în cavităţile marmurei, iar volumul total al capturii ar putea atinge chiar 500 kg, a adăugat ea.

Valoarea heroinei este estimată la 25 milioane de leva (16 milioane de dolari) pe piaţa drogurilor.

Doi cetăţeni turci au fost reţinuţi şi acuzaţi de trafic de droguri la scară largă, după o anchetă de patru luni în care poliţia şi vama bulgare au cooperat cu autorităţile europene şi americane, a precizat Valentina Madjarova.

Bulgaria se află pe aşa-numita rută a traficului balcanic ce aprovizionează Occidentul cu droguri din Asia şi Orientul Mijlociu. În februarie, peste 400 kg de heroină au fost confiscate de pe o navă de containere sosită în ţară din Dubai.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

La summitul OCS de la Shanghai, Putin şi-a reiterat planul de pace în Ucraina, sinonim cu ‘capitulare’ Kievului

La summitul OCS de la Shanghai, Putin şi-a reiterat planul de pace în Ucraina, sinonim cu 'capitulare' Kievului Rusia este gata să ia în considerare...

Un mort şi trei răniţi într-un atac rusesc asupra unei instalaţii de gaze în regiunea ucraineană Poltava

Un mort şi trei răniţi într-un atac rusesc asupra unei instalaţii de gaze în regiunea ucraineană Poltava Un atac cu rachete al forţelor armate ruse...

The Telegraph: Corupția, un obstacol ce stă în calea aderării Ucrainei la NATO

The Telegraph: Corupția, un obstacol ce stă în calea aderării Ucrainei la NATO În timp ce războiul continuă, Ucraina pare tot mai departe de a...

NATO se pregătește să staționeze temporar o brigadă în România

NATO se pregătește să staționeze temporar o brigadă în România Înainte de summitul Alianței Nord Atlantice (NATO) de la Washington (9 - 11 iulie), Înaltul...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.