Doi complici, puși sub învinuire, în cazul asasinării cetățeanului turc în sectorul Râşcani

Publicat:

Doi complici, puși sub învinuire, în cazul asasinării cetățeanului turc în sectorul Râşcani

Suspectul care pe 10 iulie a ucis un cetățean turc la o terasă din sectorul Râşcani a părăsit teritoriul Republicii Moldova. El a fugit în aceeaşi zi, cu un microbuz de pe ruta Chişinău – Iaşi. Apoi a luat avionul spre Bergamo. Detaliile crimei au fost făcute publice de autorități, la aproape două luni de la asasinare. Ucigaşul a fost asistat de trei complici – concubina sa, din Republica Moldova, şi doi cetăţeni străini.

Reprezentanţii Poliţiei Naţionale anunţă că presupusul killer împreună cu un complice, ambii cetăţeni străini, au intrat în Republica Moldova în data 15 iunie, prin Aeroportul Internaţional Chişinău. Aceştia veneau din orașul Larnaca, Cipru, şi au fost întâlniţi de o cetăţeană a Republicii Moldova. În 7 iulie a ajuns şi al doilea complice, potrivit tvrmoldova.md.


Citește și: Crește nemulțumirea rușilor. Putin nu a mai fost așa de puțin popular de la mobilizarea parțială din 2022

VIOREL CERNĂUŢEANU, şeful Poliţiei Naţionale: „Complicele numărul 1 a părăsit teritoriul Republicii Moldova la data de 03.07 cu ruta Chişinău-Istanbul. Complicele numărul 2, cel care a închiriat mijloacele de transport şi a asigurat procesul de deplasare aici, părăseşte teritoriul RM la data de 10.07 prin punctul de trecere a frontierei Leuşeni. Killerul la data de 10.07 orele 13:30 are loc îmbarcarea în rutiera care se deplasează spre Iaşi. La 16:25 a părăsit teritoriul RM prin Vama Sculeni. În aceiaşi zi, la 19:50 prin aeroportul din Iaşi pleacă spre direcţia Bergamo.”

Cei doi complici au fost puși sub învinuire și se află în urmărire internațională. Pe 30 august, unul dintre ei a fost reținut în Marea Britanie. Ieri, a fost reţinută femeia care se ocupa de transportarea străinilor pe teritoriul municipiului Chișinău. Aceasta a distrus o parte din probe, dar colaborează cu ancheta. Ea a fost plasată în izolator pentru 72 de ore.

VICTOR FURTUNĂ, şeful interimar al PCCOCS: „La data de cinci august 2024 au fost acumulate probe suficiente pentru anunţare şi punere sub învinuire a executorului care a comis infracţiunea şi a celor doi complici, care au fost puşi sub învinuire pentru autorat la omor şi respectiv complecitate la omor. Complicele numărul 3, care a fost menţionat aici, au fost efectuate percheziţii la domiciile şi automobilele acesteia.”

Oamenii legii susţin că omorul a fost planificat din timp. Bicicleta cu care se deplasa presupusul killer a fost cumpărată chiar de el, cu două săptămâni înainte de crimă, dintr-un centrul comercial din Chişinău. Poliţiştii mai spun că el a ajuns în Republica Moldova cu o altă identitate.

VIOREL CERNĂUŢEANU, şeful Poliţiei Naţionale:  „Numele acestuia este altul, cu iniţailele AK. Deci, imaginea din poză este a persoanei propriu-zise, a killerului, dar datele sunt, de fapt, ale altui cetăţean. Acest lider al grupărilor criminale cu iniţialele AK, care este şi killerul, a declaat răzbunare lui EREN Izzet încă din 2012, când ultimul l-a omorât pe fratele killerului.”

Timp de două luni, PCCOCS şi Poliţia Naţională au efectuat peste 150 de acţiuni de urmărire penală. Oamenii legii vor să afle dacă sunt şi alţi complici.

Citește și: Iohannis, întrebat ce va face din decembrie: ‘Nu cred că este relevantă persoana mea după încheierea mandatului’

VICTOR FURTUNĂ, şeful interimar al PCCOCS: „Acţiunile infracţionale nu au avut loc doar pe teritoriul Republicii Moldova. Pentru infracţiunea care le este încriminată, adică omorul, aliniatul doi, comisă de două persoane şi la comandă, persoanele riscă o pedeapsă de la 15-20 de ani de închisoare sau detenţie pe viaţă.”

Pe 10 iulie, un cetățean turc în vârstă de 41 de ani, liderul unei grupări infracționale, a fost împușcat mortal la o terasă din Chișinău. Atacatorul se deplasa pe o bicicletă și, după ce a tras mai multe focuri de armă, a fugit. Victima intrase în Republica Moldova în urmă cu doi ani și și-a schimbat de mai multe ori identitatea.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Ce legume se recoltează înainte de sosirea ploilor, la începutul toamnei

Ce legume se recoltează înainte de sosirea ploilor, la începutul toamnei Legumele care se recoltează înainte de sosirea ploilor sunt culturi care pot fi culese...

Cu cât a crescut datoria de stat a R.Moldova de la începutul anului

Cu cât a crescut datoria de stat a R.Moldova de la începutul anului Datoria de stat a constituit la sfârșitul lunii iulie 109,7 de miliarde...

Câți moldoveni muncesc la negru și în ce domenii se află aceștia

Câți moldoveni muncesc la negru și în ce domenii se află aceștia În Republica Moldova, aproximativ 60.000 de persoane sunt angajate la negru, conform celor...

Zelenski spune că Ucraina intenţionează să păstreze pe termen nelimitat teritoriul rusesc pe care l-a cucerit

Zelenski spune că Ucraina intenţionează să păstreze pe termen nelimitat teritoriul rusesc pe care l-a cucerit Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat marţi într-un interviu...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.