X

Doi copii de 15 și 16 ani, dar și un adult, condamnaţi în Rusia

Doi copii de 15 și 16 ani, dar și un adult, condamnaţi în Rusia

Doi copii de 15 și 16 ani, dar și un adult, au fost condamnaţi de un tribunal din Rusia pentru un act de sabotaj al liniilor de cale ferată, menit să ajute Ucraina prin prejudicierea capacităţilor de apărare şi a securităţii economice ruse.

Un tânăr de 20 de ani a fost condamnat de tribunalul din Tatarstan la 17 ani de închisoare, iar cei doi copii de 15 și 16 ani au primit fiecare câte cinci ani într-un centru de detenţie pentru minori, potrivit Agerpres.

Potrivit sursei citate, ei au fost acuzaţi că au dat foc unui punct de semnalizare feroviară, folosit pentru reglementarea traficului.

Din rechizitoriul anchetatorilor reiese că acuzaţii ar fi primit echivalentul a circa 85 de dolari de la clienţi necunoscuţi din Ucraina pentru a incendia echipamentul feroviar. Acţiunea a avut loc în martie 2023, când cei doi minori acuzaţi aveau 15 şi 16 ani.

Reţeaua feroviară are un rol important în transportul de trupe, echipamente şi provizii pentru forţele ruse în Ucraina, scrie publicația citată.

Peste 60 de persoane au fost arestate până acum pentru acţiuni de sabotaj împotriva reţelei feroviare ruse, iar circa o treime dintre acuzaţi sunt minori.

Tags: condamnaţi în Rusiadar și un adultDoi copii de 15 și 16 ani
Categorii: ExterneȘtirile zilei