Doi deputaţi sârbi sunt puşi iar pe lista celor mai căutaţi infractori

Publicat:

Un tribunal al ONU a anunţat marţi că s-a sesizat din nou în legătură cu doi deputaţi sârbi acuzaţi de corupere de martori în procesul ultranaţionalistului Vojislav Seselj, transmite AFP, potrivit agerpres.

După ce în iunie 2018 a dispus retrimiterea cazului în faţa justiţiei din Serbia, Mecanismul tribunalelor penale internaţionale (MTPI), ce are sediul la Haga, a emis noi mandate de arestare internaţionale pe numele celor doi acuzaţi – Petar Jojic şi Vjerica Radeta.


Citeşte şi: Trump ameninţă Iranul: ‘Dacă face ceva, va suferi enorm!’

”Martorii nu sunt dispuşi să depună mărturie în faţa autorităţilor sârbe întrucât se tem pentru viaţa lor”, a declarat judecătorul Liu Daqun într-un document oficial. ”Condiţiile trimiterii acestui dosar către Serbia nu sunt întrunite”, a adăugat el.

Tribunalul penal internaţional pentru fosta Iugoslavie (TPIY), ale cărui dosare aflate pe rol au fost preluate de MTPI, încearcă din ianuarie 2015 să-i aresteze pe cei doi deputaţi, membri ai Partidului Radical al lui Vojislav Seselj.

Seselj, achitat în primă instanţă în 2016, a fost găsit vinovat în urma judecării apelului în aprilie 2018 pentru crime împotriva umanităţii, fapte comise în timpul conflictelor din Balcani din anii ’90.

Citeşte şi: Atac al talibanilor în Pakistan (VIDEO): Patru poliţişti au fost ucişi!

Partizan virulent al ”Serbiei Mari” şi fondator al Partidului Radical Sârb (SRS), Vojislav Seselj a fost condamnat la zece ani de închisoare, pedeapsă efectuată parţial întrucât el s-a aflat în detenţie în timpul procesului.

Petar Jojic şi Vjerica Radeta au fost inculpaţi de tribunalul internaţional la finalul lui 2014 pentru ultraj, sub suspiciunea de a fi “ameninţat, intimidat, căutat şi corupt” martori sau de a fi ”interferat” în altă manieră cu aceştia.

În martie 2018, Serbia s-a declarat pregătită să înceapă procedurile penale împotriva celor doi acuzaţi. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Un moldovean l-a ucis pe bătrânul de care avea grijă în Italia

Un moldovean l-a ucis pe bătrânul de care avea grijă în Italia Un bărbat de 81 ani din Italia a fost omorât cu cruzime de...

Diaspora Business Forum 2024, în august, la Chișinău

Diaspora Business Forum 2024, în august, la Chișinău La sfârșitul celei de-a treia săptămâni a lunii august, la Chișinău va fi organizat Diaspora Business Forum...

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă Încă un cetățean moldovean este acuzat de comiterea unei...

Un moldovean este acuzat în Italia că şi-a strangulat iubita şi apoi a aruncat-o de la balcon

Un moldovean este acuzat în Italia că şi-a strangulat iubita şi apoi a aruncat-o de la balcon Angelina Soares De Souza, o femeie de 46...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.