Doi diplomaţi ruşi ameninţă un jurnalist croat! Poliţia îl păzeşte acum 24/24

Publicat:

Poliţia croată a plasat sub protecţie un jurnalist al cotidianului Vecernji list care a primit ameninţări de la doi angajaţi ai ambasadei ruse pentru un articol critic la adresa liderului cecen Ramzan Kadîrov şi a trupelor sale, relatează vineri EFE, potrivit agerpres.

După cum a confirmat ziaristul însuşi, Hassan Haidar Diab, pentru agenţia de presă locală Hina, ameninţările au urmat după un articol publicat la începutul lunii aprilie despre liderul pro-Kremlin al Ceceniei şi implicarea trupelor sale în eventualele masacre din Ucraina.


Citeşte şi: ‘Unul dintre ei trebuie SĂ CADĂ’: Elon Musk cere ca lista cu clienții lui Epstein să fie făcută publică – Black News

Diab, care îi cunoştea pe cei doi diplomaţi ruşi în virtutea activităţii sale, a primit un telefon în aprilie de la un ataşat de presă al ambasadei Rusiei, care i-a comunicat că un alt funcţionar va avea grijă ca articolul său să ajungă la Kadîrov.

La întrebarea ziaristului dacă să înţeleagă aceasta drept o ameninţare, respectivul i-a răspuns că “poate să înţeleagă cum doreşte”.

Poliţia croată a apreciat că această afirmaţie ar putea reprezenta o ameninţare serioasă şi de atunci jurnalistul se află sub protecţia sa.

Croaţia a expulzat la sfârşitul lunii aprilie 18 diplomaţi de la Ambasada Rusiei, inclusiv pe cei doi implicaţi în ameninţările la adresa jurnalistului, dar acestea au continuat şi în luna mai, cu un alt apel telefonic, a explicat Diab.

Citeşte şi: Cel puţin trei persoane au fost ucise într-un atac în centrul Israelului – Black News

Diverse organizaţii de apărare a drepturilor omului l-au acuzat pe Kadîrov că se află în spatele uciderii oponenţilor şi criticilor săi şi ai Kremlinului, inclusiv în ţări ale Uniunii Europene.

În decembrie, un tribunal din Berlin a condamnat un cetăţean rus la închisoare pe viaţă pentru uciderea unui opozant ceceno-georgian în capitala germană în 2019 şi care, potrivit sentinţei, a acţionat la ordinele Moscovei.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă Încă un cetățean moldovean este acuzat de comiterea unei...

Un moldovean este acuzat în Italia că şi-a strangulat iubita şi apoi a aruncat-o de la balcon

Un moldovean este acuzat în Italia că şi-a strangulat iubita şi apoi a aruncat-o de la balcon Angelina Soares De Souza, o femeie de 46...

350 de șacali din Delta Dunării vor fi împușcați pentru a limita pagubele

350 de șacali din Delta Dunării vor fi împușcați pentru a limita pagubele Ca urmare a sesizărilor repetate din partea populației locale cu privire la...

Atac armat la o nuntă în Franța: Un mort și cinci răniți

Atac armat la o nuntă în Franța: Un mort și cinci răniți O persoană a fost ucisă și cinci rănite, trei dintre ele grav, în...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.