Doi experţi pirotehniști au murit într-o explozie din Insulele Solomon

Publicat:

Doi experţi în operaţiuni de deminare, un britanic şi un australian, şi-au pierdut viaţa în explozia unor muniţii datând din Al Doilea Război Mondial pe care încercau să le neutralizeze în Insulele Solomon, au anunţat luni autorităţile, notează AFP, potrivit agerpres.

Accidentul s-a produs duminică la Honiara, capitala acestui arhipelag din Oceanul Pacific, şi cele două persoane au decedat după ce au fost transportate la spital, potrivit poliţiei locale.


Citește și: Un bloc de locuințe S-A PRĂBUȘIT în India (VIDEO)! Sunt morți și răniți!

Organizaţia caritabilă Norwegian People’s Aid (NPA), care dispune de o bază de date privind muniţiile neexplodate din Insulele Solomon, a confirmat că doi dintre lucrătorii săi au fost ucişi: britanicul Stephen ‘Luke’ Atkinson şi australianul Trent Lee.

NPA a precizat că activităţile sale din Insulele Solomon au fost suspendate temporar în timpul anchetei asupra acestei explozii “devastatoare”.

Arhipelagul a fost scena unor lupte violente între forţele aliate şi cele japoneze în cel de-Al Doilea Război Mondial. După încheierea conflictului o mare cantitate de obuze, mine terestre şi alte muniţii au fost abandonate acolo.

Citește și: POTOP în Vietnam! Șase oameni au murit și peste 100 au fost răniți

NPA lucrează împreună cu poliţia din Solomon pentru a studia amploarea problemei şi a pune la punct un program de colectare la scară naţională. Organizaţia subliniază că acest material militar ridică probleme de securitate şi degradează mediul înconjurător cu produse chimice.

“Muniţiile din conflict continuă să ucidă ori să rănească grav populaţia locală şi sunt utilizate pentru practici de pescuit distructive”, a comentat NPA.

“Armele explozive se găsesc frecvent pe şantierele de construcţie a vilelor, pe recifurile de corali, în ferme, păduri şi grădini de la periferie unde copiii le găsesc şi se joacă uneori cu ele”, a adăugat organizaţia norvegiană.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

O familie de moldoveni, implicată într-un grav accident în România

O familie de moldoveni, implicată într-un grav accident în România O familie de moldoveni a fost implicată într-un grav accident produs azi-noapte la Bordea, România. Potrivit...

VIDEO// Un iaz din Edineț a secat în totalitate

Un iaz din Edineț a secat în totalitate Un iaz din Edineț a secat în totalitate. Imaginile au fost filmate chiar de proprietarul bazinului acvatic...

Audit energetic gratuit pentru zeci de blocuri locative din țară

Audit energetic gratuit pentru zeci de blocuri locative din țară Locatarii din 38 de blocuri multietajate vor beneficia de audit energetic gratuit, urmat de investiții...

Alarmant! 34 de incendii de vegetație în 24 de ore și 120 de ha distruse

Alarmant! 34 de incendii de vegetație în 24 de ore și 120 de ha distruse Zeci de incendii de vegetație uscată au izbucnit, în ultimele...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.