X

Doi falşi poliţişti au forţat o tânără să le dea o mică avere

Doi falşi poliţişti au forţat o tânără să le dea o mică avere

Doi indivizi, de 35 și 46 de ani din raionul Ocnița, s-au mascat în polițiști și au estorcat 4000 de euro de la o tânără, consumatoare de droguri, pe care au amenințat-o cu intentarea unor dosare penale. Dosarul, instrumentat de Procuratura municipiului Chișinău, Oficiul Botanica, a fost finalizat și expediat în instanța de judecată.

Citeşte şi: SUA sărbătoresc astăzi 248 de ani de independență – Stiripesurse.md

Conform învinuirii înaintată de către procurorii de la Chișinău, în luna februarie 2024, cei doi indivizi s-au aflat la intersecția străzilor Leușeni și Podul de Flori din Chișinău, unde, sub pretextul că sunt angajați ai poliției, au prezentat o legitimație eliberată de Ministerul Afacerilor Interne și au amenințat un bărbat cu intentarea unor dosare penale și privarea de libertate.

Doi falşi poliţişti au forţat o tânără să le dea o mică avere

În urma acestor amenințări, au solicitat și primit de la victimă suma de 4000 de euro (echivalentul a 118 160 lei), în mai multe tranșe.

Victima, fiind consumatoare de droguri, s-a speriat că cei doi, care s-au prezentat drept „polițiști din departamentul anti-drog”, aveau cunoștință despre intenția sa de a achiziționa substanțe narcotice în acea zi.

Învinuiții au pledat nevinovați.

Aceștia riscă o pedeapsă maximă sub formă de închisoare pe un termen de până la 13 ani.

Tags: chisinaudroguriOcnitaOficiul Botanicapolitisti falsi
Știrile zilei