X

Doi ‘grei’ ai Casei Albe sunt trimişi să facă pace în Orientul Mijlociu

Doi trimişi speciali ai Casei Albe pentru procesul de pace israeliano-palestinian se află în turneu în Orientul Mijlociu într-o aparentă încercare de a debloca negocierile de place aflate de mult timp în impas, în ciuda faptului că oficialii palestinieni au respins deja orice propunere americană, relatează dpa, potrivit agerpres.

Jared Kushner, ginerele preşedintelui Donald Trump şi consilier pentru Orientul Mijlociu, şi Jason Greenblatt, reprezentant special pentru procesul de pace din Orientul Mijlociu, s-au întâlnit marţi cu Regele Abdullah al II-lea al Iordaniei.

Citeşte şi: O explozie ‘minoră’ a provocat evacuarea unei staţii de metrou din Londra – VIDEO

Ei au discutat “despre situaţia umanitară din Gaza şi despre eforturile administraţiei Trump de a facilita pacea între israelieni şi palestinieni”, conform unui comunicat al Casei Albe.

Următoarea etapă a turneului celor doi oficiali americani este Israelul, a spus un purtător de cuvânt al Consulatului SUA din Ierusalim, iar apoi ei ar urma să meargă în Arabia Saudită şi Egipt.

Citeşte şi: SUA se retrag OFICIAL din Consiliul Drepturilor Omului al ONU

Casa Albă ar urma să prezintă un plan de pace în această vară, în timp ce palestinienii boicotează administraţia americană după ce preşedintele Donald Trump a mutat ambasada SUA din Israel de la Tel Aviv la Ierusalim.

Relaţiile dintre Casa Albă şi guvernul Autorităţii Palestiniene, condus de preşedintele Mahmoud Abbas, se află la un minim istoric: Abbas a refuzat orice contract cu administraţia Trump şi a spus că aceasta este un mediator părtinitor.

Tags: Casa AlbaGazaiordaniaisraelJared KushnerJason GreenblattPalestinaRegele Abdullah al II-leaSUA
Categorii: Sinteze