X

Doi influenceri neozeelandezi, eliberați după câteva luni de detenție în Iran

Doi neozeelandezi reținuți în Iran în ultimele luni au fost autorizați să părăsească țara, a anunțat miercuri Ministerul Afacerilor Externe și Comerțului din Noua Zeelandă, citat de CNN, informează mediafax.

Premierul neozeelandez Jacinda Ardern declarase anterior, într-o înregistrare video publicată pe Facebook, că guvernul său a depus eforturi susținute în ultimele luni pentru a le permite acestora să părăsească Iranul.

Citește și: Mobilizarea parţială a determinat funcţionari publici să fugă din Rusia şi a dus la un deficit de personal în administraţie

„Este corect să spunem că a existat o situație incredibil de dificilă în ultimele luni”, a spus Ardern.

Ardern și Ministerul Afacerilor Externe nu au dorit să facă publice detalii despre cuplu sau despre locul în care a fost reținut.

Totuși, The New Zealand Herald a relatat că este vorba despre Topher Richwhite și Bridget Thackwray, doi influenceri din social media, care postează sub numele Expedition Earth. Ultima postare a cuplului a fost în urmă cu 16 săptămâni, din pasajul Tas Yol din Turcia.

Citește și: Poliţia rusă a luat ‘la puricat’ casa jurnalistei Ksenia Sobciak

De asemenea, guvernul neozeelandez și-a actualizat miercuri avertismentele de călătorie pentru Iran și i-a îndemnat pe neozeelandezii care se află acolo să plece.

Tags: detentieExpedition EarthinfluenceriIranTas Yolturcia
Categorii: Sinteze