X

Doi iranieni au fost judecați și condamnați pentru spionaj

Doi iranieni au fost condamnaţi la câte 10 ani de închisoare de un tribunal care i-a găsit vinovaţi de spionaj în favoarea Israelului, Germaniei şi Marii Britanii, a anunţat marţi Autoritatea judiciară de la Teheran, transmit AFP şi Reuters, potrivit agerpres.

Unul dintre cei condamnaţi, Masoud Mosaheb, a ‘spionat pentru Mossad (serviciul de informaţii externe al Israelului) şi pentru Germania din funcţia’ de secretar general al Societăţii austro-iraniene, a precizat purtătorul de cuvânt al Autorităţii judiciare, Gholamhossein Esmaili.

Citește și: Se îngroașă gluma în Belarus (VIDEO)! Un protestatar a fost UCIS de un dispozitiv exploziv!

Celălalt condamnat, Shahram Shirkhani, lucra pentru serviciul secret britanic MI6, pentru care a încercat să recruteze câţiva oficiali iranieni şi căruia i-a transmis informaţii clasificate despre Banca Centrală a Iranului şi contracte ale Ministrului Apărării, a indicat aceeaşi sursă.

Condamnaţii se numără printre cei cinci iranieni arestaţi în ultimele luni pentru spionaj în favoarea unor servicii secrete străine, a precizat purtătorul de cuvânt, fără a da detalii despre ceilalţi trei.

Citește și: LOCKDOWN la Casa Albă: Trump a ieșit brusc din conferința de presă!

Tags: banca centralagermaniaGholamhossein EsmailiIranisraelmarea britanieMasoud MosahebMI6mossadShahram Shirkhanispionajteheran
Categorii: Sinteze