Doi medici oncologi acuzați de luare de mită au scăpat cu amendă

Publicat:

Doi medici oncologi acuzați de luare de mită au scăpat cu amendă

Doi din cinci medici de la Institutul Oncologic, acuzați că luau mită, au scăpat cu amendă, transmite agenția IPN.

Citește și: Un ucrainean a murit înecat încercând să fugă în Moldova. Percheziții și rețineri la nord


Potrivit sursei citate, doi dintre cei cinci lucrători medicali acuzați că luau mită de la pacienți s-au ales doar cu o amendă și interdicția de a ocupa funcții în domeniul medical timp de câteva luni.

Acea cauză penală, deschisă în 2023 în urma unor percheziții acasă și la biroul angajaților din cadrul Institutului Oncologic, se află încă la etapa de urmărire penală, fiind vizate în total 5 persoane. În același timp, au fost inițiate alte patru cauze contravenționale, care au fost trimise în judecată.

Astfel, la un an de la perchezițiile de la Institutul Oncologic, au fost pronunțate sentințele doar în cazul a doi angajați medicali vizați în cauze contravenționale, și anume pentru primirea recompenselor nelegitime pentru prestarea unor servicii obligatorii.

În primul caz este vorba de medicul-șef al secției consultative III a Centrului Consultativ Diagnostic din cadrul Institutului Oncologic. Acesta a fost recunoscut vinovat că a cerut și primit de 16 ori recompense pentru anumite servicii. Angajatul a fost amendat cu 7 500 de lei pentru un singur caz, pentru celelalte fiind expirat termenul de prescripție. În plus, i s-a interzis să ocupe funcții în domeniul medical timp de 3 luni. Însă pe 15 cazuri, acesta a fost liberat de răspundere din cauza expirării termenului de prescripție.

Medicul-șef al secției consultative II a Centrului Consultativ Diagnostic a fost amendat cu 15 mii de lei pentru două din cele 10 cazuri în care a primit recompense de la pacienți. El nu va avea dreptul să ocupe o funcție în servicii publice pentru 5 luni.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Putin pregăteste un portavin mamut pentru a înfrunta Occidentul

Putin pregăteste un portavin mamut pentru a înfrunta Occidentul Rusia plănuiește un superportavion masiv de 100.000 de tone, „Storm II“, pentru a înfrunta Occidentul... dar...

Cine este Gavin Newsom, cel care l-ar putea înlocui pe Joe Biden în alegerile prezidențiale din SUA

Cine este Gavin Newsom, cel care l-ar putea înlocui pe Joe Biden în alegerile prezidențiale din SUA Gavin Newsom, guvernatorul Californiei, este politicianul favorit să-l...

Afirmaţiile privind posibila ingerință a Rusiei în alegerile din Regatul Unit sunt ‘foarte îngrijoratoare’ (vicepremier)

Afirmaţiile privind posibila ingerință a Rusiei în alegerile din Regatul Unit sunt 'foarte îngrijoratoare' (vicepremier) Presupusul amestec al Rusiei în viitoarea campanie electorală generală din...

Viktor Orban anunţă o noua alianţă a partidelor europene de extrema dreaptă

Viktor Orban anunţă o noua alianţă a partidelor europene de extrema dreaptă Premierul ungar Viktor Orban a anunţat duminică la Viena o alianţă cu...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.