Doi membri ai Academiei Suedeze se întorc în celebra instituţie

Publicat:

Doi membri ai Academiei Suedeze, instituţia care selectează câştigătorul premiului Nobel pentru Literatură, au anunţat joi că vor reveni în comitetul afectat anul trecut de mai multe scandaluri, potrivit dpa, după cum informează şi agerpres.

Scriitorul şi istoricul literar Kjell Espmark şi istoricul Peter Englund, care s-au retras din Academia Suedeză în aprilie 2018, au spus că ”au participat la reconstrucţia Academiei Suedeze.”


Citeşte şi: Poliţia mexicană a descoperit 20 de cadavre, majoritatea carbonizate

“Am ajuns la un punct când eforturile continue de reformare pot fi realizate doar din interiorul academiei. Am decis să luam din nou parte la lucrările interne din cadrul instituţiei”, au precizat aceştia într-o declaraţie pentru ziarul Dagens Nyheter.

Academia Suedeză a fost afectată în 2018 de presupuse încălcări ale reglementărilor privind conflictul de interese şi de un scandal sexual în care a fost implicat soţul uneia dintre membre, poeta Katarina Frostenson.

Jean-Claude Arnault a fost condamnat în luna decembrie la doi ani şi jumătate de închisoare pentru viol. Arnault a negat toate acuzaţiile.

Citeşte şi: Bărbatul, care ‘a plantat’ colete suspecte la ambasadele din Australia, a fost arestat

Frostenson, membră în Academie din 1992, a negat informaţiile apărute într-un raport comandat de instituţie şi întocmit de o firmă de avocatură, potrivit cărora i-ar fi divulgat soţului său informaţii despre câştigătorii premiului Nobel pentru Literatură.

În încercarea de a-şi restabili credibilitatea, Academia a anunţat în luna mai că va amâna anunţarea laureatului Nobelului pentru 2018 până anul viitor.

Membrii Academiei au un mandat pe viaţă. O altă urmare a crizei a fost că statutul instituţiei, datând din 1786, a fost revizuit, permiţând membrilor să demisioneze. Regele, care este patronul academiei, a aprobat modificarea de statut.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Câți ruși cred că un atac nuclear al Moscovei asupra Ucrainei este justificat

Câți ruși cred că un atac nuclear al Moscovei asupra Ucrainei este justificat Unul din trei ruși crede că un atac nuclear împotriva Ucrainei ar...

Explozie puternică într-un club din Paris, provocată de o trotinetă electrică; Trei persoane au fost rănite

Explozie puternică într-un club din Paris, provocată de o trotinetă electrică; Trei persoane au fost rănite Trei persoane au fost rănite la Paris după ce...

Zelenski anunţă o nouă strategie pentru a diminua influenţa Rusiei în Marea Neagră

Zelenski anunţă o nouă strategie pentru a diminua influenţa Rusiei în Marea Neagră Ucraina intenţionează să diminueze influenţa rusă în partea de vest a Mării...

Proteste la Barcelona împotriva supraturismului

Proteste la Barcelona împotriva supraturismului Mii de persoane au protestat sâmbătă, la Barcelona, împotriva supraturismului din capitala Cataloniei unde ajung anual milioane de vizitatori, o...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.