X

Doi membri SEAL, anchetaţi pentru o crimă comisă în Mali

Autorităţile americane investighează dacă doi membri ai Navy SEAL (trupele de elită ale Marinei SUA) au strangulat un ofiţer al forţelor speciale ale armatei SUA în luna iunie în Mali, a informat duminică presa americană citând surse militare, relatează luni dpa, conform agerpres.

Sergentul Logan J Melgar, în vârstă de 34 de ani, a fost găsit mort în locuinţa sa din ambasada SUA în capitala Bamako pe data de 4 iunie, potrivit New York Times. Surse din cadrul armatei SUA au declarat că Melgar a murit prin strangulare.

Doi membri ai Navy SEAL, a căror identitate nu a fost dezvăluită, au fost scoşi din Mali şi plasaţi în concediu administrativ.

Citeşte şi: Belgia ar putea să-i ofere azil lui Puigdemont, afirmă un ministru belgian separatist flamand

Nicio persoană nu a fost pusă sub acuzare în acest caz şi armata nu a dat niciun comunicat în legătură cu moartea sa.

Serviciul de Criminalistică al Marinei (NCIS) a preluat cazul de la Comandamentul de Criminalistică al Armatei în luna septembrie.

‘NCIS confirmă faptul că investighează moartea sergentului Melgar şi că acest caz a fost transferat serviciului de către Comandamentul de Criminalistică al Armatei pe 25 septembrie. În afară de asta, NCIS nu poate oferi detalii în legătură cu investigaţia în curs’, a declarat purtătorul de cuvânt al NCIS, Ed Buice pentru dpa. 

Tags: ambasadaLogan J MelgarMaliNavy SEALServiciul de Criminalistică al Marinei (NCIS)SUA
Categorii: Știrile zilei