X

Doi mineri au fost recuperaţi în viaţă, după 9 zile într-o mină prăbuşită în estul Coreei de Sud

Doi mineri sud-coreeani prinşi de mai mult de 9 zile într-o mină de zinc prăbuşită au fost salvaţi, vineri, au anunţat autorităţile, scrie AFP, potrivit news.ro

Cei doi bărbaţi au fost prinşi la aproximativ 190 de metri adâncime într-un puţ vertical al minei, care s-a prăbuşit pe 26 octombrie la Bonghwa, în estul ţării.

Citește și : Comisia Europeană va solicita măsuri pentru limitarea încălzirii globale și respectarea Acordului de la Paris

Preşedintele sud-coreean Yoon Suk-yeol a numit revenirea lor cu “adevărat miraculoasă”. “Mulţumesc şi mulţumesc încă o dată că aţi revenit sănătoşi, în momentul în care eraţi între viaţă şi moarte”, a scris el, sâmbătă, pe Facebook, fiind recunoscător salvatorilor.

În vârstă de 56 şi 62 de ani, cei doi sunt în stare stabilă, au indicat autorităţile, care cred că, pentru a se încălzi, aceştia au făcut foc şi au improvizat un cort de plastic în interiorul unui tunel.

Supravieţuitorii “aveau cafea instant cu ei”, a declarat Lim Yoon-sook, un responsabil al pompierilor. Ei au supravieţuit şi pentru că au băut apa care a curs în interiorul galeriei”, a adăugat el.

Rudele lor nu mai credeau că-i vor regăsi. “Am plâns, tata!”, a declarat, bucuros, Park Geun-hyeong, fiul unuia dintre mineri. “I-am spus că a devenit personaj celebru acum”.

Citește și : G7 a înfiinţat un ‘mecanism de coordonare’ pentru a ajuta Ucraina să îşi repare infrastructurile avariate de Rusia

O nepoată a unui miner salvat a declarat că unchiul ei a cerut mai întâi să-i fie acoperiţi ochii după aproape 10 zile în întuneric.

Vestea a venit într-o perioadă de doliu naţional în Coreea de Sud, după moartea a mai mult de 150 de persoane într-o busculadă, sâmbăta trecută, la manifestări de Halloween, în centrul capitalei Seul.

Tags: BonghwaCoreea de SudminăPark Geun-hyeongYoon Suk-yeol
Categorii: Știrile zilei