X

Doi miniştri germani au ajuns în Turcia şi promit sprijin după ultimele cutremure

Doi miniştri germani importanţi au vizitat regiunea de frontieră turco-siriană lovită de cutremure şi au promis sprijin de durată în eforturile de ajutor şi reconstrucţie, la doar o zi după ce două noi seisme au zguduit regiunea, relatează marţi DPA, potrivit agerpres.

“Simpatia noastră nu se epuizează în cuvinte şi nu se va diminua când catastrofa şi consecinţele ei vor fi înlocuite de alte titluri în jurnalele de ştiri”, a promis marţi ministrul de externe Annalena Baerbock în timpul unei vizite comune cu ministrul de interne Nancy Faeser în sud-estul Turciei.

Citeşte şi: Accident HORROR în Mexic! Cel puţin 17 persoane şi-au pierdut viaţa – Black News

Faeser a asigurat regiunea de “solidaritatea profundă” a Germaniei, în timp ce acolo s-au înregistrat zeci de mii de victime.

“Supravieţuitorii, care au pierdut totul, au nevoie rapid de adăposturi rezistente la iarnă”, a declarat ea înainte de a pleca în această vizită.

Germania, care are o relaţie specială cu Turcia şi datorită importantei comunităţi a diasporei turce care trăieşte în această ţară membră a UE, s-a grăbit să trimită cantităţi considerabile de ajutor în regiune.

Armata germană a livrat mai mult de 340 de tone de ajutor Turciei cu 20 de zboruri. Marţi, forţele sale aeriene au programat să transporte încă 13 tone de provizii către Turcia. Sunt incluse 100 de corturi, 400 de paturi de campanie şi peste 1.000 de saci de dormit.

Citeşte şi: Şase oameni au murit în cutremurul de ieri seară din Turcia – Black News

La 6 februarie, două cutremure puternice au lovit sud-estul Turciei şi nordul Siriei. Peste 47.000 de persoane au murit în dezastru până acum, mai mult de 41.000 numai în Turcia.

Cu o zi înainte de vizita miniştrilor au mai avut loc două cutremure, la trei minute distanţă, cu magnitudinea de 6,4 şi 5,8 grade, potrivit AFAD, agenţia Turciei de gestionare a dezastrelor. Cel puţin şase persoane au murit în urma cutremurului de luni seară din provincia Hatay din sudul Turciei şi circa 300 sute au fost rănite.

Tags: Annalena BaerbockcutremurgermaniaHatayNancy Faeserturcia
Categorii: Diaspora