Doi minori acuzaţi pentru provocarea incendiilor de vegetaţie din Australia

Publicat:

Poliţia australiană a acuzat doi adolescenţi pentru provocarea deliberată a unui incendiu în nord-estul Australiei, care a determinat evacuarea a sute de persoane şi a ars o casă, relatează joi EFE, potrivit agerpres.

Cei doi minori, de 14 şi 15 ani, fac parte dintr-un grup de adolescenţi care au dat foc luni după amiază unei zone împădurite, a informat poliţia într-un comunicat.


Citește și : Veste bună pentru Chişinău: Rusia ÎŞI RETRAGE arsenalul sovietic din Transnistria

Flăcările avansează cu repeziciune spre plaja din Peregian, staţiune balneară din complexul turistic Sunshine Coast, din statul Queensland, unde aproape 400 de persoane au fost nevoite să-şi abandoneze locuinţele, deşi majoritatea s-au putut întoarce la casele lor.

Provinciile de est ale statelor Queensland şi New South Wales sunt afectate de o sută de incendii, neobişnuite în această perioadă a anului, în mijlocul unor condiţii de secetă şi rafale puternice de vânt cu care se confruntă ţara.

La începutul săptămânii autorităţile au arestat şi au interogat mai mulţi copii, dintre care unii cu vârsta de sub 12 ani, pentru implicarea lor în cel puţin opt dintre incendii.

În statul New South Wales, la sud de Queensland, sunt de asemenea active 41 de incendii, care au ars peste 115.000 hectare de vegetaţie.

Până la această dată au fost contabilizate doar pagube materiale şi nicio persoană nu şi-a pierdut viaţa, deşi cel puţin doi pompieri au suferit arsuri. Echipele de pompieri se luptă în prezent cu flăcările, înainte ca la sfârşitul săptămânii temperaturile să crească peste medie.

Citeşte şi: Preşedintele Adunării Generale din Franţa, INCULPAT într-un caz de corupţie

Sezonul incendiilor în Australia variază în funcţie de zonă şi de condiţiile meteo, dar în general se înregistrează în timpul verii australe (între lunile decembrie şi martie).

Cele mai grave incendii care au afectat ţara au avut loc la începutul lunii februarie 2009, în statul Victoria (sud-est). Acestea au provocat 173 de morţi şi 414 răniţi şi au ars o suprafaţă de 4.500 de kilometri pătraţi.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Blocarea acţiunii unei singure proteine ar putea prelungi viaţa umană (studiu)

Blocarea acţiunii unei singure proteine ar putea prelungi viaţa umană (studiu) Prin blocarea unei singure proteine oameni de ştiinţă susţin că au reuşit să extindă...

Lukaşenko sugerează că deţinuţii politici ar putea fi folosiţi la înlăturarea pagubelor provocate de o furtună

Lukaşenko sugerează că deţinuţii politici ar putea fi folosiţi la înlăturarea pagubelor provocate de o furtună Preşedintele belarus Aleksandr Lukaşenko a ignorat apelurile internaţionale de...

Obama, surprins de cât de ‘dezorienta’ părea Biden la o strângere de fonduri din iunie

Obama, surprins de cât de 'dezorienta' părea Biden la o strângere de fonduri din iunie Biden l-a surprins pe Obama cu starea sa de „dezorientare”...

O fostă deputată naţionalistă ucraineană, împuşcată mortal la Liov

O fostă deputată naţionalistă ucraineană, împuşcată mortal la Liov Irina Farion, fostă parlamentară naţionalistă ucraineană cunoscută pentru poziţiile sale împotriva Rusiei, a fost împuşcată în...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.