X

Doi minori din caravana migranţilor au fost ucişi în oraşul mexican de frontieră Tijuana

Doi minori ce făceau parte din caravana de migranţi ce încercau să intre în SUA au fost ucişi în oraşul mexican de frontieră Tijuana, a anunţat miercuri preşedintele Mexicului, Andres Manuel Lopez Obrador, informează dpa, potrivit Agerpres.

Cei doi minori originari din Honduras aveau vârste cuprinse între 16 şi 17 ani, potrivit anchetatorilor. Ei făceau parte dintr-un grup format din mii de migranţi din America Latină care se îndreptau spre SUA, dintre care primii au ajuns la Tijuana în 11 noiembrie.

Citește și : Adunarea Generală a ONU a ratificat Pactul global cu privire la migraţii

Cei doi adolescenţi şi un alt minor originar din Honduras au întâlnit două localnice care le-au propus să facă sex cu ei, în 15 decembrie, potrivit procurorilor şi cotidianului El Universal. Femeile i-au dus într-o casă unde a venit un grup de bărbaţi care le-au cerut bani. Atunci când adolescenţii au spus că nu au bani, bărbaţii i-au strangulat pe doi dintre ei şi au încercat să-l stranguleze şi pe al treilea, care a reuşit să fugă. Trupurile neînsufleţite ale victimelor au fost lăsate pe stradă.

“Este regretabil ce s-a întâmplat, doi tineri care şi-au pierdut viaţa. Investigaţiile sunt în curs de desfăşurare”, a declarat Lopez Obrador în cadrul unei conferinţe de presă.

Citește și : Pentagonul a anunţat începerea procesului de retragere a trupelor SUA din Siria

Acestea sunt primele crime importante implicându-i pe membri ai caravanei migranţilor, care iniţial număra în jur de 6.000 de persoane. Dintre aceştia au rămas în prezent jumătate, după ce mulţi dintre ei au renunţat la planul lor de a ajunge în SUA, înaintând cereri de azil în Mexic sau cerând să se întoarcă acasă.

Grupuri de migranţi totalizând în jur de 10.000 de oameni din Honduras, Salvador şi Guatemala au sosit în Mexic în octombrie şi noiembrie, potrivit cifrelor oficiale. Preşedintele american Donald Trump a atenţionat că nu-i va lăsa să treacă frontiera în SUA.

Tags: Andres Manuel Lopez ObradorfrontieraHondurasminoriSUATijuana
Categorii: Știrile zilei