X

Doi moldoveni ajutau cetăţeni ucraineni să treacă ilegal frontiera

Doi cetățeni ai Moldovei sunt cercetați penal pentru organizarea migrației ilegale. Aceștia asigurau trecerea ilegală a cetățenilor ucraineni peste frontiera de stat.

Potrivit Poliției de Frontieră a Republicii Moldova, cetățenii moldoveni organizau  traversarea clandestină a frontierei moldo-ucrainene, prin ocolirea punctelor de trecere a frontierei de stat. Fiecare bănuit își avea rolul său în schema infracțională, transmite Știri.md.

Citeşte şi: Cooperarea economică moldo-română, parteneriat strategic în drumul spre integrare europeană – Stiripesurse.md

Unul dintre moldoveni ajuta cetățenii ucraineni să traverseze ilegal frontiera de stat din Ucraina în Moldova. Iar al doilea moldovean le asigura traversarea „legală” prin punctul de trecere, pentru a ajunge în una din țările din Europa. Pentru aceste servicii, cetățenii ucraineni trebuiau să achite fiecare câte 1.000 de dolari.

Cei doi moldoveni sunt cercetați în prezent în stare de libertate.

Citeşte şi: Politica identitară a statului și restabilirea unității naționale românești. Un deziderat pentru Chișinău și București – Stiripesurse.md

În continuare, de către organul de urmărire penală sunt întreprinse măsuri procesuale în vederea documentării și atragerii la răspundere a persoanelor implicate în acțiunea ilegală.

Tags: migratie ilegalaMoldovaucraina
Categorii: SocialȘtirile zilei