Doi moldoveni au fost prinşi în România cu aproape 60.000 de pachete de ţigări

Publicat:

Doi moldoveni au fost prinşi în România cu aproape 60.000 de pachete de ţigări

Poliţiştii de frontieră din România anunță o captură impresionantă de țigări de contrabandă, depistate în urma unui control efectuat asupra unui autocamion condus de un cetățean moldovean. Marfa era ascunsă într-un loc special amenajat în partea superioară a TIR-ului.

„La data de 27.08.2024, în jurul orei 01:30, polițiștii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Dolj au desfășurat o acțiune specifică pe linia combaterii migrației ilegale și a infracționalității transfrontaliere pe raza localității Moțăței, județul Dolj.


Citeşte şi: Președintele României vine la Chișinău – Stiripesurse.md

Astfel, polițiștii au depistat, într-o parcare, un autocamion înmatriculat în Republica Moldova, condus de un cetățean moldovean, în vârstă de 27 de ani. În cabina autocamionului se mai afla un cetățean moldovean, în vârstă de 42 de ani.

Doi moldoveni au fost prinşi în România cu aproape 60.000 de pachete de ţigări

În timpul efectuării controlului fizic asupra mijlocului de transport, s-a constatat că remorca acestuia prezintă un loc special amenajat în partea superioară, pe toata suprafața, în care este ascunsă o cantitate considerabilă de țigări.

După inventarierea acestora, a rezultat cantitatea totală de 1.178.600 de țigarete (58.930 pachete de țigări) care aveau aplicat timbrul fiscal emis de Republica Moldova.

Autocamionul și țigările au fost indisponibilizate, iar prejudiciul a fost stabilit la valoarea totală de 1.080.506 de lei.

În continuare, cazul a fost preluat de către poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice-Inspectoratului de Poliție Județean Dolj, iar în urma cercetărilor efectuate şi a probatoriului administrat, sub supravegherea prim-procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Calafat, cei în cauză au fost reţinuţi, pentru 24 de ore, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă calificată, fiind introduşi în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dolj.

Persoanele reținute urmau a fi prezentate Parchetului de pe lângă Judecătoria Calafat, cu propunere de arestare preventivă”, se menționează în comunicatul remis de Poliția de Frontieră Română.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

VIDEO// Maia Sandu a revenit din izolare. Dezminte falsurile cu privire la închiderea Mitropoliei Moldovei

VIDEO// Maia Sandu a revenit din izolare. Dezminte falsurile cu privire la închiderea Mitropoliei Moldovei Maia Sandu a revenit din izolare, după ce a anunțat...

R.Moldova ‘intră în rândul lumii’ prin semnarea Convenției-cadru a Consiliului Europei

R.Moldova 'intră în rândul lumii' prin semnarea Convenției-cadru a Consiliului Europei Republica Moldova urmează să semneze Convenția-cadru a Consiliului Europei privind inteligența artificială, drepturile omului,...

George Simion din nou acuză Ucraina de “atitudine duşmănoasă” față de România

George Simion din nou acuză Ucraina de "atitudine duşmănoasă" față de România Preşedintele AUR, George Simion, a declarat joi, 29 august, în numele partidului său,...

Bodyguardul lui Pavel Durov este român

Bodyguardul lui Pavel Durov este român Bodyguardul șefului Telegram, Pavel Durov, inculpat în Franța, este român și îl însoţea când acesta s-a întors la Paris,...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.