X

Doi morţi după ce furtuna Eunice s-a abătut asupra Ţărilor de Jos

Două persoane au murit vineri din cauza unor arbori doborâţi după ce furtuna Eunice, însoţită de vânturi violente, s-a abătut asupra Ţărilor de Jos, potrivit serviciilor de urgenţă olandeze, informează AFP, potrivit agerpres.

Autorităţile din Ţările de Jos au declanşat cel mai ridicat nivel de alertă – ”cod roşu” – după ce furtuna s-a abătut asupra zonelor de coastă însoţită de vânturi cu viteze de 141 de kilometri pe oră, potrivit postului public de radio NOS.

Citește și: Rusia a transferat 10 bombardiere din Crimeea către baze aeriene de rezervă

O persoană a fost prinsă sub un arbore doborât în capitala Amsterdam şi a decedat din cauza rănilor suferite, deşi a fost transportată rapid la spital, au indicat pompierii pe Twitter.

O a doua persoană şi-a pierdut viaţa după ce un arbore a căzut pe autovehiculul său, în Diemen, la periferia Amsterdam, au adăugat aceştia.

O porţiune din acoperişul unui stadion de fotbal din Haga a fost smulsă, a relatat presa locală.

Trenurile şi transporturile publice au fost anulate, numeroase şcoli au fost închise, iar automobiliştii au fost sfătuiţi să nu pornească la drum.

Compania aeriană KLM a anulat peste 200 de zboruri cu plecare de pe aeroportul Schiphol din Amsterdam.

Citește și: Comisia Europeană atenţionează în legătură cu un aflux de refugiaţi în UE

Furtuna Eunice a provocat de asemenea dezastru în Marea Britanie şi Irlanda, unde o persoană o fost omorâtă de un arbore căzut.

Tags: amsterdamEunicefurtunaHagaȚările de Jos
Categorii: Diaspora