X

Doi morţi, în urma unor atacuri ruse asupra unor localităţi din estul Ucrainei

Cel puţin două persoane au fost ucise, iar altele au fost rănite, luni, în atacuri lansate de armata rusă asupra unor localităţi din estul Ucrainei, iar un oficial pro-rus din Lugansk este în stare gravă în urma unui atac ucrainean, informează mediafax.

Luni după-amiază, doi civili au fost ucişi într-un atac al forţelor militare ruse asupra localităţii Dvoritchna, situată în regiunea Harkov, a comunicat Biroul procurorului general din Ucraina. O altă persoană este spitalizată în urma atacului.

Citește și : Kemal Kiliçdaroglu, politicianul care vrea să îl detroneze pe Erdogan

Alte două persoane au fost rănite în urma atacurilor ruse asupra comunei Lvove, situată în regiunea Herson, a declarat guvernatorul regional, Oleksandr Prokudin.

În schimb, oficiali ruşi anunţă că Ihor Kornet, ministrul de Interne din autoproclamata Republică Populară Lugansk, o entitate pro-rusă, este în stare gravă în urma unui atac atribuit forţelor militare ucrainene. “Şapte persoane au fost rănite în urma unei explozii produse în centrul oraşului Lugansk”, aflat sub ocupaţie rusă. “Patru persoane sunt în stare gravă, printre care un adolescent de 17 ani şi ministrul interimar de Interne, Ihor Kornet”, a declarat Leonid Pasecinik, liderul Republicii Populare Lugansk, citat de cotidianul Le Monde.

Citește și : Pentagon Leaks: Prigojin i-ar fi promis Kievului să-i divulge poziţionarea trupelor ruse

Tags: atacuriDvoritchnaharkovLuganskOleksandr Prokudinucraina
Categorii: DiasporaRăzboi in Ucraina