X

Doi oameni au fost DEVORAŢI de hiene în Kenya

O haită de hiene a atacat şi omorât două persoane în 24 de ore într-un sat aflat la circa 50 km est de capitala kenyană Nairobi, informează 31poliţia locală, citată de AFP, potrivit agerpres.

Haita, formată din circa douăzeci de animale, a atacat mai întâi un bărbat în satul Kamuthi, în apropierea oraşului Thika, când acesta se întorcea de la locul său de muncă, o carieră din vecinătate.

Citeşte şi: Talibanii avertizează că nu mai vor niciun amestec străin în Afganistan – Black News

Un bărbat care o însoţea pe victimă a reuşit “cu greu să scape” atacului hienelor, a anunţat pe Twitter poliţia locală.

Cu 24 de ore mai târziu, câţiva localnici au descoperit un craniu însângerat într-o fermă vecină.

“Poliţia şi serviciile de mediu s-au deplasat la faţa locului şi au confirmat incidentul, după ce au descoperit un craniu, oase şi veşminte rupte şi pline de sânge”, a informat brigada omucideri (DCI), adăugând că urme de hiene au fost descoperite pe pământ în împrejurimi.

Incursiunile animalelor sălbatice în zonele locuite s-au înmulţit în ultimii ani în Kenya, pe măsură ce dezvoltarea urbană le reduce zonele de habitat şi de migraţie.

Citeşte şi: Poşta din St. Nikolaus a răspuns unui număr record de scrisori trimise lui Moş Crăciun – Black News

Un leopard a fost descoperit într-o casă din sud-estul Kenyei pe 17 decembrie, după ce scăpase din parcul naţional de la Tsavo. Îngrijitorii din parc au reuşit să-l captureze în viaţă.

În iulie, un leu care a scăpat dintr-un parc naţional din Nairobi a provocat panică într-un cartier din sudul capitalei. Şi de această dată incidentul a avut un deznodământ fericit, după ce îngrijitorii au reuşit să adoarmă felina cu tranchilizante şi să o readucă în parc.

Tags: hieneKamuthiKenyaNairobiThika
Categorii: Știrile zilei