X

Doi oameni au murit de ANTRAX în Burkina Faso

Două persoane au murit în urma contaminării cu antrax, iar o alta a fost internată în sud-vestul statului Burkina Faso, au anunţat joi autorităţile guvernamentale, informează AFP, potrivit agerpres.

“Un focar de antrax bacterian a fost declarat în provincia Bougouriba, mai precis în Dano, în comuna Guéguéré”, a declarat ministrul responsabil cu resursele animale, Modeste Yerbanga, precizând că decesele au survenit morţii recente a patru bivoli, dintre care unul a fost consumat de localnici.

Citeşte şi: O echipă de medici români a ajuns în capitala Slovaciei

“Imediat după aceea am constatat două decese. Rezultatele analizelor efectuate de serviciile sanitare au confirmat că au murit de antrax”, a continuat el.

“O altă persoană care prezenta simptome de antrax a primit rapid îngrijiri”, aceasta fiind spitalizată, a spus ministrul.

Comuna Guéguéré a fost plasată sub supraveghere după infecţia cu antrax a cirezilor de bivoli, care a apărut la 22 ianuarie.

Pentru a limita răspândirea bolii, 4.000 de doze de vaccin împotriva antraxului au fost puse la dispoziţie în vederea vaccinării gratuite, potrivit guvernului, care a lansat, de asemenea, o campanie de sensibilizare a crescătorilor de animale cu privire la antrax şi riscurile asociate consumului de carne provenită de la cadavre de animale, notează AFP.

Antraxul este o infecţie acută care afectează atât animalele, cât şi oamenii.

Citeşte şi: EMA a început analizarea medicamentului Regdanvimab

Bacillus anthracis, agentul patogen al antraxului, este prezent în natură şi este considerat, de asemenea, o armă bacteriologică. Acesta poate fi letal dacă nu sunt administrate rapid antibiotice.

Burkina Faso înregistrează în mod regulat focare de contagiune în trei regiuni, Sud-Ouest, Sahel şi Hauts-Bassins, numite “câmpurile blestemate” din cauza rezistenţei la bacteria antraxului, care poate rezista peste cincizeci de ani în pământ, potrivit specialiştilor.

Tags: antraxbivoliBurkina Fasocomuna GuéguéréDanoModeste Yerbangaprovincia Bougouriba
Categorii: Știrile zilei