X

Doi oameni au murit în urma unei explozii într-o uzină chimică din China

Doi oameni au murit, 34 au fost răniţi şi 12 sunt daţi dispăruţi în urma unei explozii produse duminică după-amiaza într-o uzină chimică din provincia Liaoning din nord-estul Chinei, transmite luni televiziunea de stat CCTV, preluată de AFP, potrivit agerpres.

Incendiul care a urmat deflagraţiei este sub control, ultimele flăcări fiind stabilizate, a precizat televiziunea citată. În imaginile difuzate se vedeau un nor de fum negru şi focul arzând în uzină. Au intervenit peste 330 de pompieri.

Citeşte şi: Au fost găsite cutiile negre ale avionului prăbuşit în Nepal – Black News

Accidentele industriale sunt frecvente în China, menţionează AFP; de multe ori, cauzele sunt legate de nerespectarea regulilor de securitate a muncii.

În decembrie anul trecut, 18 mineri au rămas blocaţi în subteran după o prăbuşire într-o mină de aur din regiunea Xinjiang din nord-vest. În noiembrie, 38 de oameni şi-au pierdut viaţa într-un incendiu dintr-o uzină din centrul ţării.

Vezi şi: Barajele rutiere continuate la o zi după prelungirea stării de urgenţă în Peru – VIDEO – Black News

Unul din cele mai grave incidente de acest gen a avut loc în 2015 la Tianjin, în nord. O explozie uriaşă într-un depozit de produse chimice s-a soldat cu cel puţin 165 de morţi în oraşul-port aflat la 120 de km la sud-est de Beijing.

Tags: ChinaexplozieLiaoninguzina chimica
Categorii: Știrile zilei