Doi oameni s-au intoxicat cu monoxid de carbon

Publicat:

Doi oameni s-au intoxicat cu monoxid de carbon

Două persoane au suferit o intoxicație cu monoxid de carbon, emanat de la un cazan defect, alimentat cu combustibil solid, într-o locuință din municipiul Bălți. Acestea au fost transportate la spital, unde au primit îngrijiri medicale necesare.

Potrivit IGSU, cazul a fost înregistrat în dimineața zilei de 14 noiembrie, în jurul orei 08:01, într-o locuință din municipiul Bălți, transmite Știri.md.


Citeşte şi: ‘Renașterea’ din R. Moldova se declară împotriva aderării republicii la sancțiunile antirusești

S-a stabilit că o tânără de 26 de ani, dar și soțul acesteia, un bărbat de 29 de ani, au avut nevoie de asistență medicală după ce s-ar fi intoxicat cu monoxid de carbon, emanat de la cazanul de încălzire. Produsele de ardere au fost evacuate în interiorul locuinței, prin sistemul de ventilare, care era obturat.

La fața locului a intervenit un echipaj de medici, care a acordat îngrijirile necesare, iar ulterior persoanele au fost transportate la spital. La moment, starea acestora este satisfăcătoare. Incendiu în încăpere nu s-a produs, iar toate circumstanțele incidentului urmează a fi stabilite.

Doi oameni s-au intoxicat cu monoxid de carbon

În acest context, IGSU reamintește cetățenilor despre necesitatea respectării regulilor de utilizare a surselor de încălzit locuințele, precum cazanele, dar și sobele alimentate de combustibil solid și gazos. Mai mult, pompierii îndeamnă oamenii să nu obtureze canalele de ventilare, să aerisească bine încăperile, iar pe timpul nopții să stingă focul din sobe.

De asemenea, pentru evitarea intoxicației cu monoxid de carbon, persoanele sunt rugate să verifice sistematic starea cazanelor, sobelor și a altor surse de încălzit, înainte de exploatare, iar în cazul în care depistează fisuri sau defecțiuni să apeleze la ajutorul specialiștilor, pentru a nu-și pune viața în pericol.

Potrivit IGSU, din cauza intoxicațiilor cu monoxid de carbon, de la începutul anului 2023 au avut de suferit 69 de persoane, dintre care o persoană a decedat.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Netflix a dezvăluit imagini din culisele celui de-al cincilea şi ultimul sezon al serialului ‘Strange Things’

Netflix a dezvăluit imagini din culisele celui de-al cincilea şi ultimul sezon al serialului 'Strange Things' Netflix a dezvăluit luni imagini din culisele celui de-al...

Nominalizările la premiile Emmy o să fie anunţate miercuri: Netflix se pregătește să dea marea lovitură

Nominalizările la premiile Emmy o să fie anunţate miercuri: Netflix se pregătește să dea marea lovitură Serialele "The Bear", "Shogun" şi "Baby Reindeer" sunt cotate...

Disneyland Paris bate, de Ziua Naţională a Franţei, recordul lumii la focuri de artificii

Disneyland Paris bate, de Ziua Naţională a Franţei, recordul lumii la focuri de artificii Un foc de artificii care a iluminat cerul parcului de distracţii...

Un întreg sat din Italia a decis să alerge împreună cu primarul pentru a-l ajuta să slăbească

Un întreg sat din Italia a decis să alerge împreună cu primarul pentru a-l ajuta să slăbească Primarul Luciano Fregonese, 47 de ani, din Valdobbiadene,...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.