Doi ofiţeri de rang înalt ai armatei pakistaneze, trimişi în faţa Curţii marţiale pentru spionaj

Publicat:

Doi ofiţeri de rang înalt ai armatei pakistaneze au fost trimişi în faţa Curţii marţiale sub acuzaţia de spionaj, a anunţat vineri un purtător de cuvânt militar, fără să ofere alte detalii, relatează agenţia Reuters, scrie Agerpres.

”Şeful armatei a ordonat judecarea lor de către Curtea marţială”, a declarat generalul Asif Ghafoor, principalul purtător de cuvânt al armatei, într-o conferinţă de presă, adăugând că este vorba de două cazuri individuale.


Citește și : Tot mai mulți civili părăsesc ultima zonă controlată de islamiști în estul Siriei

El nu a dat detalii despre identitatea sau rangul celor doi ofiţeri, nici despre ţara sau organizaţia pentru care ei ar fi desfăşurat acţiuni de spionaj, dar a precizat că ”nu există o reţea ca atare”.

Informaţiile respective survin în contextul în care tensiunile cu India vecină au escaladat brusc, ca urmare a unui atac sinucigaş împotriva unui convoi al poliţiei în Kashmirul indian, atac soldat cu 40 de morţi în rândul membrilor unei unităţi de poliţie paramilitară.

Separat, Ghafoor a mai spus că un fost şef al agenţiei pakistaneze de spionaj ISI, generalul Asad Durrani, a fost găsit vinovat pentru încălcarea codului de conduită al armatei.

Durrani face obiectul unei anchete a armatei pentru că este autorul unei cărţi cu A.S. Dulat, un fost şef al agenţiei de spionaj indiene RAW, o veche rivală.

Citește și : Guvernul irlandez a prezentat un pachet legislativ pentru eventualitatea unui Brexit fără acord

”Spy Chronicles”, publicată în vara lui 2018, a provocat o controversă referitoare la o serie de probleme, îndeosebi raidul american în care a fost omorât Osama Ben Laden în oraşul pakistanez Abbottabad în 2011.

Durrani a fost deposedat de pensie şi de alte avantaje ca ofiţer în retragere, a mai spus Ghafoor.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

În urma dictatorului

În urma dictatorului Ce se petrece după prăbușirea inevitabilă a unui regim personal. Filmul „Moartea lui Stalin” (2017) începe cu dictatorul prăbușit în stare de inconștiență...

Din Rusia pentru Houthi, cu dragoste (editorial)

Din Rusia pentru Houthi, cu dragoste Sub veghea lui Biden, amenințarea la adresa transporturilor maritime globale a luat amploare. Președintele Biden și-a dedicat discursul de adio...

The New York Times: Cum s-a transformat mințitul în dezinformare

Cum s-a transformat mințitul în dezinformare După momentul în care Donald Trump a contestat validitatea certificatului de naștere al lui Barack Obama, Trump a continuat...

Cum s-a degradat libertatea sub veghea lui Biden (editorial)

Cum s-a degradat libertatea sub veghea lui Biden Succesorul lui va moșteni o lume incomparabil mai primejdioasă Președintele Biden a luat ieri cuvântul la ONU, fiind...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.