Doi palestinieni, ucişi de forţele israeliene în nordul Cisiordaniei ocupate

Publicat:

Forţele israeliene au ucis marţi doi palestinieni în nordul Cisiordaniei ocupate, după ce aceştia deschiseseră focul asupra lor, transmite AFP, citându-l pe ministrul israelian al apărării, potrivit agerpres.   

‘Îi felicit pe soldaţii care au eliminat doi terorişti care au deschis focul asupra lor în apropiere de Elon Moreh’, colonie situată lângă oraşul palestinian Nablus, a scris pe Twitter ministrul Yoav Gallant.


Citește și: Secretarul general al ONU face o vizită neanunţată în Somalia

Armata israeliană a transmis că a ‘neutralizat doi atacatori înarmaţi’ care au tras dintr-un vehicul în direcţia poziţiei militare din Elon Moreh.

Soldaţii au descoperit mai multe arme în sector, printre care două puşti M-16, afirmă un comunicat militar, care precizează că nu s-au înregistrat răniţi în rândul armatei.

Un înalt responsabil palestinian a declarat pentru AFP că a fost informat despre decesul celor doi palestinieni.

Incidentul survine pe fondul unei explozii a violenţelor de la începutul anului şi mai ales în ultima săptămână, cu atentate, tiruri de rachete dinspre Gaza, Liban şi Siria, urmate de represalii israeliene.

De la începutul anului, conflictul israeliano-palestinian a costat viaţa a cel puţin 96 de palestinieni, 19 israelieni, o ucraineancă şi un italian, conform unui bilanţ realizat de AFP pe baza unor surse oficiale israeliene şi palestiniene.

Citește și: Eva Kaili îşi reafirmă nevinovăţia în scandalul Qatargate

Aceste cifre includ, de partea palestiniană, combatanţi şi civili, inclusiv minori, iar de partea israeliană, în majoritate civili, între care minori, şi trei membri ai minorităţii arabe.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Aportul ONU la activitatea Hamasului (editorial WSJ)

Aportul ONU la activitatea Hamasului UNRWA a recunoscut în sfârșit că angajații ei au participat la pogromul din 7 octombrie. ONU recunoaște în sfârșit, într-un mod...

Anatol Țăranu: Votul alegătorilor din R. Moldova poate influența serios rezultatele ambelor scrutine din România

Anatol Țăranu: Votul alegătorilor din R. Moldova poate influența serios rezultatele ambelor scrutine din România La alegerile parlamentare și prezidențiale din acest an din România,...

Kamala Harris, Moldova și moldovenii

Kamala Harris, Moldova și moldovenii Moldovenii sunt puțin interesați de procesele politice care au loc în SUA. Aceasta chiar dacă sunt conștienți că de linia...

OPINIE – De ce este Maia Sandu lideră în toate sondajele din R. Moldova?

De ce este Maia Sandu lideră în toate sondajele din R. Moldova? Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri prezidențiale, 33,7% ar vota pentru actualul...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.