X

Doi palestinieni, ucişi de tiruri israeliene în timpul manifestaţiilor din Fâşia Gaza

Doi palestinieni, între care un băiat în vârstă de 14 ani, au fost ucişi vineri de focuri trase de soldaţi israelieni în timpul manifestaţiilor şi confruntărilor din Fâşia Gaza, de-a lungul frontierei cu Israelul, a anunţat Ministerul Sănătăţii din Gaza, relatează AFP, potrivit agerpres.

Adolescentul Mustafa Abed Rabbo a fost ucis în apropiere de Jabalia, în nordul enclavei palestiniene.

Citește și : Rusia va continua consolidarea capacităţilor militare, pentru apărarea propriei suveranităţi şi a aliaţilor (Putin)

Al doilea palestinian, a cărui identitate nu a fost dezvăluită, a fost împuşcat la est de Khan Younčs, în sudul Fâşiei Gaza.

O purtătoare de cuvânt a armatei israeliene a declarat pentru AFP că 13.000 de palestinieni au participat la demonstraţii violente. Protestatarii au ars anvelope, au aruncat cu pietre şi sticle incendiare spre bariera de securitate şi spre soldaţii staţionaţi în zonă, a adăugat ea.

Controlată de mişcarea islamistă Hamas, Fâşia Gaza este teatrul unor proteste din 30 martie de-a lungul barierei de securitate, pentru a cere ridicarea blocadei israeliene şi dreptul de revenire a palestinienilor care au fost expulzaţi sau au fugit de pe pământurile lor la crearea statului Israel, în 1948.

Victimele de vineri au crescut la 178 numărul de palestinieni din Gaza ucişi din 30 martie. Un soldat israelian a fost ucis la 20 iulie.

Citește și : Înaltul Comisar al ONU pentru refugiaţi îi avertizează pe politicienii italieni să evite limbajul „agresiv” care ar putea instiga la rasism

Tags: fasia gazahamasisraelpalestinienisoldati
Categorii: Știrile zilei