X

Doi polițiști de filaj au fost BĂTUȚI și ÎMPUȘCAȚI într-un orășel din Franța – VIDEO

Doi poliţişti aflaţi într-o misiune de filaj au fost bătuţi şi răniţi prin împuşcare de către agresori neidentificaţi, care le-au sustras armele din dotare miercuri seara în regiunea pariziană, un act de o ‘violenţă fără precedent’, potrivit ministrului de interne francez, Gérald Darmanin, relatează AFP, potrivit agerpres.

Membri ai poliţiei judiciare din Cergy-Pontoise, cei doi ‘au fost luaţi prin surprindere’ în jurul orei 20:30 GMT în timp ce se aflau într-o misiune de supraveghere în maşina lor care nu avea însemnele poliţiei, conform unor surse ale poliţiei franceze. Ambii au fost spitalizaţi la Paris.

Citește și: Donald Trump a revenit în Biroul Oval

Unul dintre poliţişti, cu patru plăgi prin împuşcare, în special la vezică şi artera femurală, este grav rănit, a indicat Ludovic Collignon, de la sindicatul poliţiştilor Alianţa. Cel de-al doilea poliţist are două plăgi prin împuşcare la picior.

‘Au fost scoşi din maşină, bătuţi şi apoi împuşcaţi cu armele lor de serviciu pe care agresorii le-au sustras’, a afirmat Collignon.

‘Sprijin total pentru cei doi poliţişti, atacaţi violent în această noapte la Val d-Oise în timpul exercitării atribuţiilor de serviciu’, a transmis printr-un tweet ministrul de externe Gerald Darmanin.

‘Aceste acte – tiruri cu arme de foc asupra forţelor de ordine – sunt de o violenţă fără precedent. Toate măsurile s-au luat pentru a-i găsi pe autori’, a adăugat el.

Potrivit lui Philippe Rouleau, primarul localităţii Herblay, unde a avut loc incidentul, poliţiştii au fost ‘reperaţi de trei indivizi’. ‘Nu cred că ştiau că sunt poliţişti. A fost o încăierare şi o bătaie teribile. În toiul încăierării, agresorii le-au sustras armele şi au tras asupra lor de la mică distanţă’, a afirmat el într-o declaraţie pentru BFM TV.

Incidentul a suscitat numeroase condamnări din partea oamenilor politici, preşedinta regiunii pariziene Valérie Pécresse evocând pe Twitter o ‘agresiune ultraviolentă care reaminteşte tuturor celor care au uitat că a face să fie respectată legea în teritoriu este un angajament cu preţul vieţii!’

Vezi și: Kamala Harris și Mike Pence au făcut SHOW pe gustul americanilor – VIDEO

Lidera extremei drepte Marine Le Pen a criticat în schimb executivul: ‘Ce ar trebui făcut pentru ca guvernul să ia situaţia în serios şi să declanşeze o ofensivă împotriva criminalităţii?’

Potrivit unui studiu publicat în noiembrie 2019 de Observatorul naţional pentru delincvenţă şi răspunsuri penale (ONDRP), 12.853 de agenţi de poliţie francezi au fost răniţi în 2018, o creştere cu aproape 16% faţă de 2017. În 11% din cazuri (faţă de 8% în 2017), rănile au fost provocate de o armă (armă de foc sau armă albă).

Tags: Cergy-PontoisefilajfrantaGérald DarmaninHerblayLudovic CollignonparispolitistiVal d-OiseValérie Pécresse
Categorii: Externe