X

Doi reporteri australieni au fost luaţi la pumni de poliţie în apropierea Casei Albe (VIDEO). Canberra cere lămuriri!

Autorităţile australiene vor ancheta cu privire la agresarea de către poliţia americană a doi reporteri australieni care filmau o manifestaţie în apropierea Casei Albe, şi examinează eventuala emitere a unui protest oficial, a anunţat marţi guvernul de la Canberra, transmite AFP, potrivit agerpres.

‘Am cerut ambasadei Australiei la Washington să ancheteze cu privire la acest incident’, a declarat ministrul de externe Marise Payne.

Citește și: Justin Trudeau exclude participarea Rusiei la summitul G7

‘Aştept mai multe recomandări cu privire la modul în care am putea să le comunicăm profunda preocupare a Australiei autorităţilor locale competente de la Washington’, a adăugat ea.

Agresiunea, care a fost filmată, s-a produs în timpul unei intervenţii a poliţiei care încerca să disperseze mulţimea adunată în Lafayette Square din Washington.

În înregistrarea video se vede cum jurnalista Amelia Brace, de la 7NEWS, primeşte o lovitură de baston de la un poliţist, după ce un alt agent, în echipament anti-revoltă, i-ar fi dat o lovitură cu scutul şi un pumn cameramanului Tim Myers.

Cei doi jurnalişti afirmă că ulterior au fost atinşi de gloanţe de cauciuc şi gaze lacrimogene.

Agresiunea a survenit în timp ce forţele de ordine îi evacuau pe numeroşi manifestanţi prezenţi în zonă, spre a-i permite preşedintelui Donald Trump să iasă din Casa Albă şi să ajungă luni seară în faţa bisericii Saint John, care a fost vandalizată duminică în marja unui protest contra rasismului.

Citește și: Autopsia independentă arată că George Floyd a fost UCIS prin strangulare

Imaginile cu agresarea jurnaliştilor au rulat în buclă pe posturile de televiziune din Australia, un aliat foarte apropiat al Statelor Unite.

Şefa diplomaţiei australiene a evitat însă orice critică directă la adresa preşedintelui american.

‘Este, evident, o perioadă foarte dificilă în Statele Unite’, a afirmat ea la postul de radio ABC.

Tags: 7NEWSAmelia BraceaustraliacanberraCasa AlbaLafayette SquareMarise PaynepolitiereporteriSUATim Myerswashington
Categorii: Știrile zilei