Doi ruşi, condamnaţi pentru că au încercat să recruteze pentru armata ucraineană sau să i se ralieze

Publicat:

Doi ruşi, condamnaţi pentru că au încercat să recruteze pentru armata ucraineană sau să i se ralieze

Doi cetăţeni ruşi au fost condamnaţi miercuri la mai mulţi ani de închisoare pentru “trădare”, după ce au fost acuzaţi că au încercat să se ralieze armatei ucrainene sau să recruteze pentru aceasta, cazurile de acest fel fiind tot mai multe în Rusia, informează AFP.

Andrei Vasiurenko, student al unei universităţi maritime din Carelia, în nord-vestul Rusiei, a fost condamnat la 9 ani de închisoare pentru diverse acuzaţii, printre care “activităţi teroriste” şi “incitare la trădare”, a anunţat agenţia de presă RIA Novosti, potrivit stiripesurse.ro.


Citește și : Peste 800 de oficiali occidentali au semnat o scrisoare critică la adresa politicii faţă de Israel şi Gaza

Potrivit agenţiei ruse, preluată de AFP, Vasiurenko a fost plasat în detenţie în martie 2023, după ce a lansat “apeluri de a intra în rândurile armatei ucrainene, pentru a participa la ostilităţi”.

Beslan Tsetşoev a fost condamnat la rândul lui la cinci ani de închisoare de un tribunal din Inguşetia, republică rusă din Caucaz, pentru că “a încercat să se ralieze forţelor armate ucrainene” şi pentru “trafic de arme”, potrivit RIA Novosti.

Se cunosc puţine detalii asupra acestor procese, precum şi asupra altor procese pentru “trădare”, care s-au înmulţit de la începutul conflictului în Ucraina, pentru că acestea se derulează în spatele uşilor închise.

Mai multe persoane au fost trimise la închisoare pentru “acte de sabotaj” sau proiecte de atacuri în folosul Ucrainei, potrivit Moscovei. Altele au fost plasate în detenţie pentru că au încercat să dea foc unor centre de înrolare militară.

Vezi și : Statele Uniunii Europene şi-au dat acordul asupra primei legi privind inteligenţa artificială

De asemenea, alţi mii de ruşi sunt urmăriţi penal pentru opoziţia lor faţă de ofensiva rusă în Ucraina, iar în unele cazuri au fost condamnaţi la pedepse aspre. Aproape toţi opozanţii de anvergură sunt la închisoare sau în exil în străinătate.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Şef nou la Inspectoratul de Stat al Muncii

Şef nou la Inspectoratul de Stat al Muncii Guvernul a aprobat cererea de demisie a lui Cătălin Țacu din funcția de director al Inspectoratului de...

Victimele represiunilor politice, din perioada 1917-1990, vor primi alocații mai mari

Victimele represiunilor politice, din perioada 1917-1990, vor primi alocații mai mari Începând cu 1 ianuarie 2025, victimele reabilitate ale represiunilor politice, din perioada 1917-1990, vor...

Un moldovean a murit la Moscova după o intervenţie stomatologică

Un moldovean a murit la Moscova după o intervenţie stomatologică Un moldovean, în vârstă de 20 de ani, a murit la Moscova după o vizită...

Un bărbat din regiunea transnistreană, reținut pentru implicarea în escrocheria „ruda implicată în accident”

Un bărbat din regiunea transnistreană, reținut pentru implicarea în escrocheria „ruda implicată în accident” Un bărbat de 26 de ani din stânga Nistrului a fost...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.