X

Doi ruși și un ucrainean, arestați în Albania după ce au încercat să intre într-o fabrică de arme

Ministerul albanez al Apărării a anunțat sâmbătă că doi soldați albanezi au fost răniți în timp ce încercau să oprească doi ruși și un ucrainean care au încercat să intre într-o fabrică militară din centrul țării, informează Reuters, informează mediafax.

„Trei cetățeni cu pașapoarte rusești și ucrainene au încercat să intre în fabrică”, a transmis ministerul.

Citește și : Moscova acuză o posibilă tentativă de asasinat asupra primarului instalat în Mariupol

„Ofițerii care păzeau uzina au reacționat imediat, dar, în timpul eforturilor lor de a-i opri pe cei trei cetățeni străini, doi dintre soldații noștri au fost răniți”, a precizat ministerul, adăugând că soldații sunt în stare stabilă.

Ministerul a adăugat că cei trei cetățeni străini au fost reținuți.

Prim-ministrul albanez Edi Rama a declarat că cele trei persoane sunt „suspectate de spionaj”.

Ministerul Apărării a anunțat că unul dintre cei arestați, un cetățean rus de 24 de ani, a intrat pe teritoriul fabricii și încerca să facă fotografii. Alte două persoane, o femeie rusă de 33 de ani și un bărbat ucrainean de 25 de ani, au fost, de asemenea, arestate în apropiere.

Citește și : 16 morţi şi 29 de răniţi după ce un camion rămas fără frâne a intrat într-o mulţime într-un oraş din sud-estul Turciei

Mulți turiști ruși și ucraineni vizitează Albania în timpul vacanței de vară. Baza militară de la Gramsh se află la peste 70 de kilometri de plaje.

În perioada în care se afla sub regimul comunist, la Gramsh se producea pușca de tip rusesc AK-49.

Albania este membră a NATO din 2009.

Tags: AlbaniaEdi Ramafabricaspionaj
Categorii: Diaspora