Doi sârbi au fost ÎNCHIŞI după atacul de la Ambasada Israelului din Belgrad

Publicat:

Doi sârbi au fost ÎNCHIŞI după atacul de la Ambasada Israelului din Belgrad

Doi bărbaţi au fost plasaţi în detenţie după atacul cu arbaletă în care a fost rănit sâmbătă un poliţist din dispozitivul de securitate al ambasadei Israelului la Belgrad, atac calificat de autorităţile sârbe drept “terorist”, a anunţat duminică ministrul de interne al Serbiei, informează AFP, potrivit stiripesurse.ro.

Atacatorul, care l-a rănit grav pe poliţist înainte de a fi împuşcat mortal de acesta din urmă, a fost identificat de poliţie ca fiind un “convertit” la islam, născut în 1999 la Mladenovac, oraş situat la circa 50 de kilometri la sud de Belgrad.


Potrivit guvernului sârb, acest “act terorist îndreptat împotriva statului sârb” este “legat de mai multe persoane suspectate de mai multă vreme de conexiuni cu mişcarea wahhabită”, o ramură ultraconservatoare a islamului care domină în Arabia Saudită.

Doi sârbi au fost ÎNCHIŞI după atacul de la Ambasada Israelului din Belgrad

După mai multe arestări “cu titlu preventiv” şi o majorare a nivelului de alertă în capitala sârbă, doi bărbaţi au fost plasaţi în detenţie, a anunţat duminică ministrul de interne al Serbiei, Ivica Dacic, la canalul public RTS.

Unul dintre ei, convertit la islam, a fost arestat sâmbătă la Belgrad, în timp ce altul a fost arestat la Novi Pazar, un centru istoric şi politic al minorităţii musulmane bosniace din Serbia unde locuia de asemenea atacatorul.

“Căutările au fost întreprinse în mai multe locuri în Serbia, zeci de persoane au fost interogate”, a anunţat ministrul, precizând că aceste persoane fac toate parte din “mişcarea extremistă wahhabită”.

Doi sârbi au fost ÎNCHIŞI după atacul de la Ambasada Israelului din Belgrad

Operaţiunile poliţiei continuă, a adăugat el.

Ministrul israelian al afacerilor externe, Israel Katz, a mulţumit pe reţeaua socială X autorităţilor sârbe pentru “sprijinul lor puternic şi cooperarea lor”. “Terorismul nu poate fi tolerat”, a scris Katz sâmbătă pe X.

Ambasadorul Israelului în Serbia, Yahel Vilan, i-a mulţumit poliţistului “care a împiedicat în mod curajos un atac” asupra reprezentanţei diplomatice. El l-a vizitat duminică la un spital din Belgrad.

Poliţistul de 34 de ani a fost lovit în gât de tirul de arbaletă şi a fost supus sâmbătă unei intervenţii chirurgicale. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Pearl Jam anulează mai multe date din turneu din cauza problemelor de sănătate

Pearl Jam anulează mai multe date din turneu din cauza problemelor de sănătate Trupa rock Pearl Jam a anulat mai multe date din turneul european...

Richard Gere face trecerea la televiziune şi se alătură serialului ‘The Agency’

Richard Gere face trecerea la televiziune şi se alătură serialului 'The Agency' Actorul american Richard Gere se va alătura distribuţiei serialului "The Agency", produs de...

Letonia introduce parteneriatele civile pentru cuplurile de acelaşi sex

Letonia introduce parteneriatele civile pentru cuplurile de acelaşi sex Modificările legislative care le permit persoanelor homosexuale să înregistreze parteneriate civile destinate cuplurilor de acelaşi sex...

O expoziţie Barbie la Londra, cu o păpuşă care a călătorit în spaţiu

O expoziţie Barbie la Londra, cu o păpuşă care a călătorit în spaţiu Design Museum din Londra va organiza începând de vineri o expoziţie Barbie,...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.