Doi soldaţi din armata naţională şi doi din trupele ONU de menţinere a păcii, ucişi în Mali

Publicat:

Cel puţin doi soldaţi din armata naţională şi doi din trupele ONU de menţinere a păcii au fost ucişi luni în atacuri separate, a anunţat misiunea Naţiunilor Unite în Mali, conform Reuters, potrivit agerpres.

Militanţii au atacat dimineaţa devreme trupele maliene desfăşurate în regiunea Gao din nordul ţării, a comunicat armata, la trei zile după ce 27 de militari şi-au pierdut viaţa şi 32 au fost răniţi într-o ciocnire similară.


Citește și : Un aeroport secret din estul Europei, folosit de mai multe țări pentru a trimite arme în Ucraina

Forţele armate afirmă că îi urmăresc pe atacatori şi au ucis până acum nouă dintre ei.

După câteva ore, un convoi al “căştilor albastre” din MINUSMA – Misiunea Integrată Multidimensională a ONU de Stabilizare în Mali – s-a lovit de un dispozitiv exploziv improvizat la nord de oraşul Mopti din centrul republicii africane. Deflagraţia care a urmat a ucis doi militari şi a rănit alţi patru.

Forţele guvernamentale maliene se luptă de un deceniu cu insurgenţii islamişti, care fac parte din diverse grupări legate de Al Qaeda sau de Statul Islamic şi şi-au extins controlul în ultimii ani, în ciuda prezenţei unor trupe franceze şi a circa 13.000 de militari din MINUSMA.

Citește și : Primarul oraşului ucrainean Irpin: Evacuarea civililor din oraş este în curs de desfăşurare

Misiunea ONU a pierdut în Mali peste 250 de oameni începând din 2013, fiind astfel cea mai periculoasă din cele peste zece misiuni ale Naţiunilor Unite din întreaga lume.

Franţa a anunţat luna trecută că îşi va încheia misiunea antiteroristă din Mali, după ce relaţiile cu militarii aflaţi la putere la Bamako s-au deteriorat.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Atenție, șoferi: Traficul pe unele străzi din capitală, sistat de Ziua Vinului. Cum va circula transportul public

Atenție, șoferi: Traficul pe unele străzi din capitală, sistat de Ziua Vinului. Cum va circula transportul public Primăria Municipiului Chișinău informează că în zilele de...

Fostul Aeroport Internațional Cahul, scos la vânzare pentru 2,5 milioane de euro

Fostul Aeroport Internațional Cahul, scos la vânzare pentru 2,5 milioane de euro Fostul Aeroport Internațional Cahul, din Republica Moldova, a fost scos la vânzare, la...

Bursa Președintelui se dublează în anul de studii 2024-2025

Bursa Președintelui se dublează în anul de studii 2024-2025 15 studenți și elevi vor primi bursa prezidențială majorată în acest an de studii. Mai exact,...

POLITICO: Europa are cu adevărat un comisar pentru apărare. Dar nu unul numit de Ursula von der Leyen

POLITICO: Europa are cu adevărat un comisar pentru apărare. Dar nu unul numit de Ursula von der Leyen Lituanianul Andrius Kubilius este candidatul oficial pentru...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.