X

Doi soldaţi din armata naţională şi doi din trupele ONU de menţinere a păcii, ucişi în Mali

Cel puţin doi soldaţi din armata naţională şi doi din trupele ONU de menţinere a păcii au fost ucişi luni în atacuri separate, a anunţat misiunea Naţiunilor Unite în Mali, conform Reuters, potrivit agerpres.

Militanţii au atacat dimineaţa devreme trupele maliene desfăşurate în regiunea Gao din nordul ţării, a comunicat armata, la trei zile după ce 27 de militari şi-au pierdut viaţa şi 32 au fost răniţi într-o ciocnire similară.

Citește și : Un aeroport secret din estul Europei, folosit de mai multe țări pentru a trimite arme în Ucraina

Forţele armate afirmă că îi urmăresc pe atacatori şi au ucis până acum nouă dintre ei.

După câteva ore, un convoi al “căştilor albastre” din MINUSMA – Misiunea Integrată Multidimensională a ONU de Stabilizare în Mali – s-a lovit de un dispozitiv exploziv improvizat la nord de oraşul Mopti din centrul republicii africane. Deflagraţia care a urmat a ucis doi militari şi a rănit alţi patru.

Forţele guvernamentale maliene se luptă de un deceniu cu insurgenţii islamişti, care fac parte din diverse grupări legate de Al Qaeda sau de Statul Islamic şi şi-au extins controlul în ultimii ani, în ciuda prezenţei unor trupe franceze şi a circa 13.000 de militari din MINUSMA.

Citește și : Primarul oraşului ucrainean Irpin: Evacuarea civililor din oraş este în curs de desfăşurare

Misiunea ONU a pierdut în Mali peste 250 de oameni începând din 2013, fiind astfel cea mai periculoasă din cele peste zece misiuni ale Naţiunilor Unite din întreaga lume.

Franţa a anunţat luna trecută că îşi va încheia misiunea antiteroristă din Mali, după ce relaţiile cu militarii aflaţi la putere la Bamako s-au deteriorat.

Tags: MaliMINUSMAONUsoldati
Categorii: Știrile zilei