Doi soldaţi maltezi acuzaţi de uciderea unui migrant au admis că nu le plac negrii

Publicat:

Doi soldaţi din Malta acuzaţi de uciderea unui migrant originar din Cote D’Ivoire au recunoscut în faţa poliţiştilor că nu le plac negrii, a indicat vineri procuratura malteză, transmite dpa, care citează presa locală, potrivit agerpres.

Presa malteză prezintă detalii şocante privind ceea ce se crede că a fost prima crimă cu motivaţie rasistă din ţara insulară, notează dpa.


Citește și : Val de reacţii internaţionale după demisia premierului britanic

Cei doi, Francesco Fenech, în vârstă de 21 de ani, şi Lorin Scicluna, în vârstă de 22 de ani, sunt acuzaţi că în seara de 6 aprilie au deschis focul din maşină asupra mai multor migranţi în localitatea malteză Hal Far, împuşcându-l mortal pe Lassana Cisse, în vârstă de 42 de ani, şi rănind alţi doi.

Cazul a stârnit o vie emoţie în Malta şi apeluri către ministrul de interne să-şi asume responsabilitatea şi să demisioneze.

Procurorul principal Keith Arnaud a afirmat că cei doi suspecţi au recunoscut în faţa poliţiei că nu le plac negrii şi a evocat o întreagă serie de incidente cu migranţi petrecute în ultimele luni, dar care nu au fost raportate.

Fenech, despre care se crede că este cel care a tras, a ameninţat să-l împuşte şi pe Scicluna, în momentul în care acesta a încercat să protesteze.

Citește și : Explozie puternică într-o moschee din Afganistan: Un mort şi 16 răniţi!

Victima avea căşti la urechi când a fost împuşcată. “Când m-am apropiat de cadavru încă se mai auzea muzica şi ledul aparatului pâlpâia sub cearşaf”, a relatat Arnaud.

Cei doi suspecţi, care sunt pasibili de închisoare pe viaţă, au respins acuzaţiile.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Moldovenii trimit tot mai puțini bani acasă

Moldovenii trimit tot mai puțini bani acasă Remiterile personale primite de rezidenții Republicii Moldova în trimestrul I 2024 au scăzut cu 6,5% comparativ cu aceeași...

Explozie puternică într-un club din Paris, provocată de o trotinetă electrică; Trei persoane au fost rănite

Explozie puternică într-un club din Paris, provocată de o trotinetă electrică; Trei persoane au fost rănite Trei persoane au fost rănite la Paris după ce...

O faimoasă stațiune din Italia este nevoită să refuze turiști din cauză că nu mai are suficientă apă

O faimoasă stațiune din Italia este nevoită să refuze turiști din cauză că nu mai are suficientă apă Așezat în vârful unui deal de pe...

Care sunt țările din Europa unde poți fi plătit pentru a fi bunic

Care sunt țările din Europa unde poți fi plătit pentru a fi bunic În unele țări europene, a fi bunic a devenit o ocupație plătită....

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.