X

Doi soldaţi turci au fost omorâți la granița cu Siria

Doi soldaţi turci au fost ucişi de obuze de mortier trase asupra postului lor de la frontiera siriană, în sud-vestul Turciei, a indicat joi Ministerul Apărării de la Ankara, citat de AFP, potrivit agerpres.

“Doi soldaţi (…) au fost ucişi pe 27 noiembrie într-un atac de mortier ce a vizat un post la graniţă, aproape de oraşul Akcakale”, a precizat ministerul, într-un comunicat.

Citește și: Manifestanții din Chile au luat cu asalt cel mai mare mall din Capitală – VIDEO

Forţele turce au replicat cu tiruri în direcţia regiunii de unde a fost lansat atacul miercuri seara, potrivit aceleiaşi surse.

Surse militare citate de presa turcă au atribuit atacul forţelor kurde Unităţile de Protecţie a Poporului (YPG), afirmând că acesta a fost condus din regiunea Kobane, din nord-estul Siriei.

Citește și: Trump semnează legile care protejează protestatarii din Hong Kong. Reacția Chinei nu se lasă așteptată

Ankara a lansat pe 9 octombrie o ofensivă majoră în Siria pentru a îndepărta YPG de la frontieră, acţiune pe care a întrerupt-o ca urmare a acordurilor separate încheiate cu Statele Unite şi Rusia.

În ciuda acestor acorduri, confruntări sporadice continuă să aibă loc între combatanţii kurzi şi forţele turce susţinute de aliaţi sirieni în nord-estul Siriei.

Tags: AkcakaleKobanemilitarisiriasoldatiturciaUnităţile de Protecţie a Poporului (YPG)
Categorii: Știrile zilei